„Baskonia“ išgyvena slogią atkarpą Eurolygoje, per paskutines 7-erias rungtynes baskai pasiekė tik vieną pergalę. Praėjusiame ture prieš savaitę Vitorijos ekipa namuose 60:88 neturėjo vilčių prieš Madrido „Real“ ekipą, dar prieš tai namų arenoje 74:80 pralaimėjo Maskvos CSKA klubui.

Per nesėkmingą ruožą „Baskonia“ spėjo pakeisti strategą: vietoj Duško Ivanovičiaus prie komandos vairo stojo Nevenas Spahija.

D. Ivanovičius tapo antruoju treneriu Eurolygoje, šį sezoną netekusiu darbo. Pirmuoju buvo austras Martinas Schilleris, kurį Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio kėdėje pakeitė Jure Zdovcas.

„Laukia ekipa, savo gretose turinti naują strategą. Varžovai ir naujas treneris turėjo savaitę bendram darbui ir pasiruošimui šiai kovai.

Žinoma, bus kažkokių naujovių jų žaidime ir svečiai sieks mus nustebinti.

Kita vertus, mes kovosime savo arenoje ir turime padaryti viską, kad laimėtume. Laukia sunki dvikova“, – prognozavo J. Zdovcas.

„Atvyksta gera komanda. Tiek mums, tiek „Baskonia“ pergalė – labai reikalinga. Tikiuosi, kad sirgaliai atvyks mūsų palaikyti, nes mums tai svarbu“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Strategas kol kas didelių permainų varžovų žaidime neįžvelgė, tačiau jam jokia staigmena naujasis „Baskonia“ vedlys.

„Puikiai pažįstu Neveną. Tai – patyręs, geras strategas, turintis patirties Eurolygoje ir sieks mus nustebinti.

Iki šiol daug laiko pokyčiams nebuvo, bet dabar jis turėjo savaitę su komanda. Nemanau, kad ta savaitė jiems buvo lengva. Pastaruoju metu žengiame keliu keliu. Žinoma, aš turėjau daugiau laiko Kaune, nei Nevanas Vitorijoje“, – nusišypsojo J. Zdovcas.

„Baskonia“ gretose rezultatyviausias – Rokas Giedraitis, vidutiniškai pelnantis po 12,3 taško, rezultatyvumu nenusileidžia Simone Fontecchio (11,6), taip pat Wade'as Baldwinas (11,3), Stevenas Enochas (10,2).

Lyginant statistiką, „Žalgiris“ kiek geriau atakuoja iš toli, tritaškius pataikydamas 34,8 proc., („Baskonia“ – 31,2 proc.), taip pat svečiai kiek geriau kovoja dėl kamuolių (vid. 35,3 atkovojo kamuolio per mačą, „Žalgiris“ – 31,6), perima daugiau kamuolių (5,3 per rungt., „Žalgiris“ – 4,7), Kauno ekipa atlieka kiek daugiau rezultatyvių perdavimų (16 per rungtynes, „Baskonia“ – 15,4).

„Nesu linkęs rizikuoti ties tritaškio linija. Nesvarbu, kad „Baskonia“ iš toli atakuoja prasčiau, tačiau žaidžiant prieš mus varžovai pradeda pataikyti.

Neįvertinus varžovų galime likti nubausti. Pagrindinis pavojus – trys žaidėjai, kurie dažniausiai meta iš toli – Jaysonas Grangeris, R. Giedraitis ir Vanja Marinkovičius.

Galima išskirti ir S. Fontecchio, kuris yra pavojingas ir nenuspėjamas ties tritaškio linija. Varžovų gretose netrūksta gerų, patyrusių žaidėjų. W. Baldwinas – niekada nežinai, kokia jam diena ir kaip jis sužais, tačiau svarbiausias varžovų žaidėjas – J. Grangeris.

Nuo jo labai priklauso „Baskonia“ žaidimas. Kai jam gera diena, jis kontroliuoja visą komandą ir padaro kitus žaidėjus geresniais. Negalime jam leisti įsibėgėti ir lengvai kvėpuoti“, – įspėjo J. Zdovcas.

Rokas Giedraitis, Tadas Sedekerskis / Foto: "Baskonia" klubas

Pats „Žalgiris“ naują Eurolygos kovą pasitinka po praėjusią savaitę gautų skaudžių „Barcelonos“ pamokų (73:96).

„Jeigu lyginsime paskutines savo rungtynes namuose su dvikova Barselonoje – jos skirtingos.

Mes vėlavome gynyboje, nebuvome pasiruošę, žaidėme per minkštai. Taip žaisdami neturėsime jokių šansų Eurolygoje.

Tikiuosi, kad kovosime su tokia energija, su kuria žaidėme paskutines dvejas savo rungtynes namuose Eurolygoje. Žaidėjai turi padėti vieni kitiems. Taip, kamuolys vienas, tačiau turime spausti varžovų lyderius visi kartu, visi penki žaidėjai, kurie bus aikštėje“, – apie būsimą kovą su baskais ir išvadas po išvykos į Barseloną kalbėjo J. Zdovcas.

Prieš dvikovą su baskų ekipa „Žalgiris“ pristatė pokyčius trenerių štabe: ekipą paliekančius Arnę Woltmanną ir Stefaną Grasseggerį keičia į Kauną sugrįžtantis treneris Evaldas Beržininkaitis.

37-erių krepšinio specialistas talkins vyriausiajam treneriui ir asistentui Tautvydui Saboniui.

J. Zdovcas nebuvo linkęs plačiau komentuoti išsiskyrimo aplinkybių, tačiau dėkojo buvusiems kolegoms už darbą kartu.

„Plačiau pokyčius pakomentuoti galėtų klubo vadovas (P. Motiejūnas).

Noriu padėkoti savo asistentams, ir Steffanui, ir Arne. Jiems nebuvo lengva šioje situacijoje. Nebuvo paprasta ir man, bet gerai dirbome kartu, džiaugiuosi radęs dar du draugus savo krepšinio šeimoje“, – kalbėjo J. Zdovcas.

„Dabar trenerių štabe esame trise – aš, Tutis (T. Sabonis) ir Evaldas. Jo laukia tos pačios užduotys (skauto) ir kitos. Esame tik trise ir jam tikrai reikės padėti su individualių žaidėjų darbu.

Jis bus normalus trenerių štabo narys, ne tik skautas. Tai – komandinis darbas. Aš nemėgstu kažko išskirti. Evaldas yra komandos dalis ir man padės. Viliuosi sulaukti papildymo trenerių štabe. Šiuo metu yra taip, kaip yra, bet mums, žinoma, reikia daugiau pajėgų“, – kalbėjo strategas.

Pats „Žalgiris“ ketvirtadienį vis dar versis be Nielso Giffey, kuris sveiksta po COVID-19 ligos ir prie komandos turėtų prisijungti jau kitą savaitę.

Pauliaus Jankūno reabilitacija tęsiasi be problemų, į aikštę kapitonas turėtų grįžti šio mėnesio antroje pusėje, Mantas Rubštavičius pradeda bėgioti ir bus stebima, kaip į krūvius reaguoja traumuota žaidėjo koja.

Rungtynių Kaune ketvirtadienį pradžia – 20 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)