Bosnija ir Hercegovina atranką pradėjo nuo pergalės prieš čekus 97:90.

Savo ruožtu lietuviai F grupės pirmąją dvikovą laimėjo prieš bulgarus 89:69. Antrame susitikime lietuviai svečiuose 74:66 pranoko be pergalių liekančius čekus.

Kitas planetos pirmenybių atrankos „langas“ – vasario antroje pusėje. Jame lietuviai ir bosniai sužais dukart tarpusavyje.

Vasario 24 dieną Lietuva svečiuose susitiks su Bosnija ir Herzegovina, o vasario 27 d. Lietuva jau namuose priims Bosnijos ir Herzegovinos nacionalinę komandą.

Bulgarija: Chavdar Kostov 13, Yordan Minchev 12, Stanimir Marinov 11, Pavlin Ivanov 10 taškų.

Bosnija ir Hercegovina: Miralem Halilovič 21, Dzanan Musa 17, Emir Sulejmanovič 14, John Roberson 11 taškų.

Standings provided by SofaScore LiveScore


2023 metų pasaulio čempionato atranka tęsis 15 mėnesių. Pirmajame atrankos varžybų etape 32 komandos suskirstytos į 8 grupes po 4 rinktines. Į kitą etapą pateks po tris geriausias kiekvienos grupės rinktines.

Antrajame etape bus sudarytos keturios grupės po šešias komandas. Pirmajame etape pasiekti rezultatai bus įskaičiuoti.

Į pasaulio čempionatą pateks po tris pajėgiausias rinktines iš kiekvienos antrojo etapo grupės. Iš 12 rinktinių iš Europos išsikovos bilietą į pagrindinį turnyrą.

2023 metų planetos vyrų krepšinio pirmenybės vyks trijose Azijos šalyse – Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)