Pirmadienį 18 val. Lietuvos laiku Opavoje Kazio Maksvyčio auklėtiniai susigrums su čekais, kurie atranką pradėjo nuo pralaimėjimo 90:97 Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkams. Savo ruožtu lietuviai F grupės pirmąją dvikovą laimėjo prieš bulgarus 89:69.

Čekų žiniasklaida neabejoja, kad lietuviai yra pagrindiniai šios grupės favoritai. Šios šalies nacionalinės ekipos strategas Ronenas Ginzburgas lyginant su praėjusiomis rungtynėms atliko keitimą komandoje – pirmadienį vietoje Davido Pekareko registruotas Ondrejus Hustakas. Teigiama, kad susiklosčius palankioms aplinkybės, galėjo būti ir antras keitimas žaidėjų dvyliktuke.

Čekijos rinktinė laukė prisijungiant J. Vesely, tačiau viltis sulaukti šio krepšininko žlugo atrankos rungtynių su lietuviais išvakarėse, kai paaiškėjo, jog „Fenerbahče“ neišleis aukštaūgio, nes komanda antradienį žaidžia Turkijos lygoje.

Čekijos komandos vadovas Michalas Šobas tvirtino, kad pagal FIBA taisykles to neturėjo nutikti – kol vyksta FIBA atrankos „langai“, rungtynės vietinėse lygose nevyksta, tačiau „Fenerbahče“ žaidžia lapkričio 30 dieną ir klubas nusprendė neišleisti J. Vesely.

Didelės jėgos po krepšiu netekę čekai, kaip ir visos Europos rinktinės per atranką, žais ne pačios pajėgiausios sudėties.

Čekijos rinktinės sudėtis

KrepšininkasŪgisKlubas
Jaromiras Bohačikas197Strasbūro SIG (Prancūzija)
Petras Bohačikas205„NH Ostrava“
Ondrejus Hustakas211Brno „Basket“
Davidas Jelínekas196Andoros „Morabanc“ (Ispanija)
Lubošas Kováras204Nimburko „ERA Basketball“
Tomas Kyzlinkas198Prahos USK
Lukašas Palyza202Nimburko „ERA Basketball“
Martinas Peterka205Braunšvaigo „Löwen“ (Vokietija)
Simonas Purshlas203Brno „Basket“
Ondrejus Sehnalas190Braunšvaigo „Löwen“ (Vokietija)
Jakubas Širina186„BK Opava“
Tomas Vyoralas190Pardubicės JIP

„Peržiūrėjome vaizdo įrašą ir aptarėme klaidas. Turime pataisyti du dalykus, dėl kurių pralaimėjome Bosnijoje ir Hercegovinoje – geriau kovoti dėl atšokusių kamuolių ir mažiau jų prarasti, – kalbėjo vienas iš Čekijos rinktinės žaidėjų Martinas Peterka.

Tomašas Kyzlinkas pabrėžė Lietuvos rinktinės agresyvų puolimą: „Turime dirbti nuo pradžių ir neleisti varžovams atkovoti kamuolius puolime. Pirmose rungtynėse 19 klaidų mums kainavo pergalę, o lietuviai bent jau ant protokolo lapo atrodo daug stipresni už bosnius. Mes žinome, kad lietuviams krepšinis yra kone religija, todėl rungtynės su tokiais oponentais visuomet yra iššūkis. Negalvoju, kad Lietuvos rinktinė nuvertins mus, todėl privalome įdėti dar daugiau energijos“.

Opavoje dėl COVID-19 apribojimų atrankos rungtynes tarp Čekijos ir Lietuvos bus leidžiama gyvai stebėti 1000 žiūrovų. Šios rungtynės bus paskutinės Jakubui Širinai su nacionaliniais marškinėliais.

„Tai mums duos dar daugiau motyvacijos kovoti. Norime jam padėkoti už tą puikų darbą, kurį jis atliko per daugiau nei 10 metų rinktinėje. Jei palydėtume jį su pergale, būtų puiki atsisveikinimo dovana jam. Mūsų motyvacija išties aukštame lygyje, o tai ją dar labiau pakels. Norime laimėti ir taip padėkoti Jakubui“, – sakė M. Peterka.

Savo dvyliktuką rungtynėms su Čekija dar sekmadienį patvirtino ir K. Maksvytis. Pirmadienį vietoje Eimanto Bendžiaus į aikštę žengs į Čekiją iš Sankt Peterburgo atvykęs Mindaugas Kuzminskas.

K. Maksvytis Čekijos mieste Opavoje pripažino, kad tokį sprendimą nulėmė ir solidus rinktinės debiutanto Osvaldo Olisevičiaus žaidimas akistatoje su Bulgarija, kurioje jis pelnė 20 taškų.

Lietuvos rinktinės dvyliktukas: Margiris Normantas, Mindaugas Girdžiūnas, Vytenis Čižauskas, Tomas Dimša, Eigirdas Žukauskas, Deividas Gailius, Mindaugas Kuzminskas, Gytis Masiulis, Osvaldas Olisevičius, Arnas Butkevičius, Laurynas Birutis ir Martynas Echodas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)