Vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris nusprendė antrosiose atrankos rungtynėse verstis be Eimanto Bendžiaus, kurį pakeis į Čekiją iš Sankt Peterburgo atvykęs Mindaugas Kuzminskas.

K. Maksvytis Čekijos mieste Opavoje pripažino, kad tokį sprendimą nulėmė ir solidus rinktinės debiutanto Osvaldo Olisevičiaus žaidimas akistatoje su Bulgarija, kurioje jis pelnė 20 taškų.

„Mindaugas yra atletiškesnis už Eimantą ir gali duoti kitų opcijų. O ketvirtąją poziciją mums labai gerai užpildė Osvaldas Olisevičius“, – sakė K. Maksvytis.

Treneris pripažino, kad vėliau prie rinktinės prisijungusiam M. Kuzminskui nėra lengva, tačiau „Zenit“ puolėjas atrodo vis drąsiau ir geriau.

Mindaugas Kuzminskas

„Visi žinome, kokios klasės Mindaugas yra žaidėjas, kokioje lygoje jis žaidžia. Manau, kad tikrai rasime būtų tinkamai jį išnaudoti“, – apie vienintelį rinktinės Eurolygos krepšininką sakė strategas.

Pats M. Kuzminskas pripažino, kad tinkamai susipažinti su K. Maksvyčio sistemomis jam dar nepavyko.

„Dar maišausi sistemose, bet tai yra smulkmena. Labai smagu prisijungti prie rinktinės. Atstovauti Lietuvos rinktinei yra pareiga, todėl noras čia atvykti buvo labai didelis“, – sakė atletas, už galimybę dėkingas „Zenit“ vairininkui Xavi Pascualiui.

„Treneris Maksvytis pasakė, kad esu reikalingas, todėl ėjau kalbėtis su Xavi Pascualiu ir su „Zenit“ sporto direktoriumi. Jie pažiūrėjo geranoriškai. Pascualis yra žmogiškas treneris – jis yra geriausia „Zenit“ investicija“, – sakė M. Kuzminskas.

Kęstutis Kemzūra

K. Maksvytis prieš rungtynes Čekijoje pabrėžė, kad šeimininkų rinktinė žaidžia panašų žaidimą kaip ir lietuvių penktadienį įveikti bulgarai, o ypatingai svarbi bus asmeninė gynyba vienas prieš vieną. Pasiruošti rungtynėms ypatingai padeda trenerio asistentas Kęstutis Kemzūra, kuris praeityje yra treniravęs Nymburgo ČEZ.

„Kęstas labiausiai prisidėjo prie čekų analizės. Jis puikiai žino jų žaidėjus, kai kuriuos ir treniravo Nymburge“, – teigė K. Maksvytis, į Čekiją neatsivežęs Martino Gebeno ir Arno Veličkos, kuriems buvo padėkota už darbą treniruotėse Lietuvoje.

Lietuva su Čekija pasaulio pirmenybių atrankoje kovos pirmadienį 18 val. Lietuvos laiku.

Lietuvos rinktinės dvyliktukas: Margiris Normantas, Mindaugas Girdžiūnas, Vytenis Čižauskas, Tomas Dimša, Eigirdas Žukauskas, Deividas Gailius, Mindaugas Kuzminskas, Gytis Masiulis, Osvaldas Olisevičius, Arnas Butkevičius, Laurynas Birutis ir Martynas Echodas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)