Turkijos rinktinė atrankos varžybose startavo skaudžiu pralaimėjimu 70:84 Baltarusijai, o Didžiosios Britanijos krepšininkai 78:69 nugalėjo Graikiją. Tuo metu 30-metis S. Šanli penktadienį „Barcelona“ rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ aikštėje praleido vos 9 minutes, bet per jas pelnė 9 taškus. Sekmadienį „Barsa“ rungtynių nežaidžia, tačiau Katalonijos superklubas vis tiek nesutiko išleisti vidurio puolėją į rinktinę.

Pagal FIBA taisykles klubai neturi teisės drausti krepšininkams vykti į nacionalines rinktines, tad Turkijos krepšinio federacija išsiuntė oficialų skundą FIBA.

Įdomu, kad kitą savo vidurio puolėją – amerikietį Brandoną Daviesą „Barcelona“ išleido į Ugandos rinktinės rungtynes, dėl ko šis praleido Eurolygos akistatą su „Žalgiriu“.

Beje, Kauno „Žalgirio“ vadovai taip pat nesutiko išleisti savo krepšininkų į Lietuvos rinktinę. Naujasis rinktinės strategas Kazys Maksvytis buvo įtraukęs žalgiriečius Edgarą Ulanovą, Luką Lekavičių ir Mareką Blaževičių į išplėstinį Lietuvos vyrų rinktinės sąrašą ir tikėjosi sulaukti jų bent jau antrose atrankos lango rungtynėse lapkričio 29 d. išvykoje su Čekija.

Dvikovoje su Čekija vieninteliu Eurolygos krepšininku Lietuvos rinktinėje bus Sankt Peterburgo „Zenit“ gretose rungtyniaujantis Mindaugas Kuzminskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)