Po dviejų iš eilės pergalių į Barseloną atvykęs „Žalgiris“ (2/10) Katalonijos sostinėje ilgai nepasispardė. Nors „Palau Blaugrana“ arenoje lietuvių sirgalių nestigo ir žalgirietiškos skanduotės kartais netgi užgoždavo šeimininkų ūžesį, palaikymas žygdarbiams kauniečių neįkvėpė – „Barcelonos“ (10/2) komandai pralaimėta 73:96.

„Mes gavome pamoką. Ir aš kaip treneris, ir patys žaidėjai. Sunkiai dirbau visą šią savaitę, prieš susitikimą buvau optimistiškas, nes buvome sužaidę keletą gerų rungtynių iš eilės. Į aikštę ėjome su pasitikėjimu, bet pamatėme lygių skirtumą.

Visų pirma, aš kalbu apie darbą gynyboje ir kovojimą, fiziškumą. Tokio mūsų žaidimo lygio nepakako, nepadėdavome vieni kitiems, vėluodavome.

Jeigu tu pralaimi rungtynes išvykoje, turi pralaimėti jas 73:78 – tai dar būtų priimtina. Deja, dabartinis rezultatas nepriimtinas visais aspektais, nuvylėme sirgalius, žiniasklaidą“, – po susitikimo arenos koridoriuje žurnalistams teigė „Žalgirį“ treniruojantis J. Zdovcas.

Vienu iš didžiausių „Žalgirio“ skriaudikų šiame mače tapo dar pernai Kauno marškinėlius vilkėjęs Rokas Jokubaitis. „Barcelonai” atstovaujantis 21-erių gynėjas toliau puikiai naudojasi susidariusia padėtimi (Nickui Calathesui gavus traumą, lietuvio žaidimo laikas aikštėje gerokai išaugo) ir per 23 min. žalgiriečius „pavaišino“ 15 taškų bei atliko 7 rezultatyvius perdavimus, surinkdamas 20 efektyvumo balų.

„Barcelona“ turi tiek daug gerų krepšininkų, kad aikštėje puikiai atrodė ir be tų, kurie negalėjo žaisti. Štai Rokas tikrai pasinaudojo šansu – jis buvo ypač motyvuotas, žaidė puikiai“, – kepurę prieš jaunąjį gynėją nusiėmė J. Zdovcas.

Gražių žodžių Rokui negailėjo ir „Žalgirio“ įžaidėjas Mantas Kalnietis.

„Jo progresas stebina velniškai maloniai, jis milžiniškais žingsniais eina į priekį. Pagal amžių jau dabar yra labai brandus krepšininkas – ypač smagu, kad taip sekasi tokiam šauniam vaikinui. Nors negali sakyti, kad sekasi, jis tai pasiekia savo darbu“, – pažymėjo „Žalgirio“ veteranas.

Vertindamas savo pasirodymą ir rungtynių eigą M. Kalnietis pripažino, kad varžovams pavyko išmušti jį iš vėžių:

„Varžovai neleido man vadovauti komandai, jaučiau tai. Visi tie dvigubinimai, sunku būdavo priimti kamuolį atgal iš vidurio puolėjo, sušlubavo visas žaidimas. Nors, vertinant savo padėtį komandoje iš esmės, dabar jaučiuosi geriau.“

„ Apskritai šį vakarą mums daug dalykų nepavyko. „Barcelona“ žinojo, kur atakuoja, žinojo, ką žaidžia, „mušė“ mus per silpnąsias vietas, įvėlė mus į tokį krepšinį, kuris mums nepalankus. Ir blogiausia tokioje situacijoje, kad mes į tai neatsakėme kontaktu, nes reikėjo daugiau fiziškumo“, – tikino per 17 min. 9 taškus pelnęs ir 4 rezultatyvius perdavimus atlikęs gynėjas.


Savo ruožtu J. Zdovcas, ieškodamas pozityvesnių dalykų, išskyrė sėkmingą Eurolygoje debiutavusio Regimanto Minioto įsiliejimą į komandą. Nors žaidė tik 5 min., reikalų aikštėje, anot slovėno, aukštaūgis negadino.

„Jis atrodė stebinančiai gerai. Jau diskutavome su asistentais – man pačiam svarbiausia, kad jam žengus į aikštę mes išlaikėme tam tikrą lygį. Jis kovojo, nebuvo duobių, tikrai geras pasirodymas“, – pažymėjo J. Zdovcas.

Apie tai, ar jo asistentų gretose bus permainų, slovėnas kalbėti nenorėjo. „Geriau šį klausimą adresuoti klubo vadovams“, – pažymėjo specialistas.

Eurolyga: "Žalgiris" - "Barcelona"

Tuo metu priešingoje barikadų pusėje buvusiam specialistui – Š. Jasikevičiui – po rungtynių norėjosi ne tik rimtai kalbėti, bet ir pajuokauti.

Marekui Blaževičiui duodant interviu ir aiškinant, kad komandai gynyboje trūko komunikacijos ir energijos, Šaras prisiartino aukštaūgiui iš už nugaros ir su šypsena pertraukė jo pasisakymą: „Netrūko energijos, gerai varei...“

Iš esmės M. Blaževičius pakartojo tą patį, ką kalbėjo ir J. Zdovcas.

„Treneris rūbinėje gerai pasakė, kad penkių minučių prieš „Barcelonos“ komandą laimėti neužtenka, nors ji ir praradusi keletą savo geriausių žaidėjų. Nežaidėme gero krepšinio. Atrodo, ruošėmės, bet net ir tos pramestos baudos rodo, kad nebuvome susikoncentravę, buvome pasimetę prieš gynybą, kai visi varžovai keičiasi ginamaisiais. Tai tikrai buvo ne tas mūsų veidas, kurį norime rodyti Eurolygoje“, – pažymėjo per 18 min. 10 taškų pelnęs vidurio puolėjas.

Kitą savaitę – ketvirtadienį – „Žalgiris“ namie priims Vitorijos „Baskonia“ krepšininkus. Savo ruožtu „Barcelona“ penktadienį viešės Stambule, kur įvyks praėjusio sezono finalo pakartojimas – pasimatymas su „Anadolu Efes“.

R. Jokubaičio komentarą po rungtynių galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)