Pirmadienio dvikovoje išvykoje nedalyvaus tie patys žaidėjai, kurie nebuvo registruoti ir penktadienio susitikimui Klaipėdoje: gynėjas Arnas Velička ir vidurio puolėjas Martinas Gebenas.

Tiesa, jau Opavoje prie komandos prisijungti turėtų vienintelis komandos atstovas iš Eurolygos – puolėjas Mindaugas Kuzminskas. Tad rinktinė Čekijoje turės iš viso 13 krepšininkų.

„Po rungtynių pasikalbėjome su žaidėjais. Skaudus momentas, padėkojau jiems už tai, kad atvyko ir padėjo. Jie tikrai nėra blogi žaidėjai.

Čekijoje mums taip pat reikės keistis dengiamaisiais kaip ir šiandien, todėl vietoje M. Gebeno vėl pasirinkome Martyną Echodą. O A. Veličką kol kas turėjau mažai šansų pažinti, per kelias treniruotes jis nespėjo tinkamai įsilieti. Pakalbėjau, pasakiau, kad nenuleistų rankų. Jis – ateities žaidėjais, gali būti, kad kitame lange jau bus net pagrindinis šios rinktinės įžaidėjas“, – komentavo K. Maksvytis.

Pergale 89:69 savo karjerą rinktinėje pradėjęs specialistas dabar susidurs su rimtesniu, nors stilistiškai ir panašiu, išbandymu.

„Čekai dabar žaidžia gana panašiu stiliumi kaip bulgarai. Jų senosios mokyklos vidurio puolėjai neatvyko, todėl mums reikės vėl laikytis panašaus plano, tik geriau jį išpildyti, kad negautume tritaškių kaip šiandien antrame kėlinyje. Be abejo, bus sunkiau“, – sakė K. Maksvytis.

Pirmąjį pasaulio čempionato atrankos „langą“ lietuviai uždarys pirmadienį Opavoje su Čekijos rinktine, bulgarai tą pačią dieną priims Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkus.

Į antrą atrankos etapą žengs po tris ekipas iš aštuonių grupių.

Planetos pirmenybės 2023 metais vyks Japonijoje, Indonezijoje ir Filipinuose.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)