Esant lygiam rezultatui 100:100 Serbijos rinktinė rengė lemiama tapusią ataką – likus kiek daugiau nei 2 sek. Milošas Teodosičius perdavė kamuolį po krepšiu Markui Jagodičiui-Kuridžai, o šis pasisukiojo baudos aikštelėje ir po susilietimo su Andrejumi Gražuliu dramatiškai krito ant parketo.

Arbitras nusprendė, kad latvis stūmė varžovą ir užfiksavo pražangą, o patyręs vidurio puolėjas realizavo vieną baudą, antrą specialiai prametė ir išplėšė Serbijos rinktinei pergalę.

Būtent šis epizodas latvius treniruojančiam 56-erių italui paliko kartėlį burnoje.

„Šiose gražiose rungtynėse lyderiai aikštėje buvo žaidėjai. Kodėl kažkas iš šalies turėjo įsikišti parenkant nugalėtojus? Rungtynės buvo nulemtos užfiksuojant pražangą situacijoje, kai net nebuvo kontakto. Vadinkite taip kaip norite – vaidyba ar kaip nors kitaip, bet pražangos toje situacijoje nebuvo“, – paskutiniu švilpuku nusivylė L. Banchi.

Momentas vaizdo įraše nuo 4 min. 40 sek.

„Mano nuomone, mes buvome verti laimėti. Daug smulkių detalių nulėmė galutinį rezultatą, tačiau iš esmės esu patenkintas komandos požiūriu. Susirinkome visai neseniai, neturėjome laiko taktiniam pasiruošimui. Bet kuriuo atveju, apgailestauti irgi nebeturime kada, nes laukia kitos rungtynės“, – teigė L. Banchi.

„Aš manau, kad rungtynių baigtis turėjo būti nulemta per pratęsimą, bent jau to mes nusipelnėme. Pralaimėti pelnant 100 taškų yra sunku, bet reikia su tuo susitaikyti“, – tvirtino net 33 taškus latviams pelnęs ir 6 iš 10 tritaškių pataikęs Rihardas Lomažas.

Savo ruožtu Serbijos rinktinę treniruojantis Svetislavas Pešičius atsisakė komentuoti paskutinį epizodą, kai teisėjas užfiksavo A. Gražulio pražangą.

„Buvo intensyvios ir gražios rungtynės, charakterį parodė abi komandos. Kiekviena situacija yra žaidimo dalis, o tokių niuansų aš komentuoti nenorėčiau“, – pažymėjo 72-ejų S. Pešičius.

Rungtynėms teisėjavo prancūzas Nicolas Maestre, turkas Mehmetas Sahinas ir rumunas Marius Ciulinas.

Kitose A grupės rungtynėse Belgijos rinktinė išvykoje 83:57 sutriuškino Slovakiją. Sekmadienį serbai išvykoje žais su belgais, o latviai pirmadienį namie priims slovakus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)