Vėlų penktadienio vakarą, 22 val. Lietuvos laiku, „Palau Blaugrana“ arenoje „Barcelona“ (9/2) priims Kauno „Žalgirį“ (2/9). Tai bus Eurolygos 12-ojo turo rungtynės, kuriose „Barcelona“ tikrai versis be traumuotų įžaidėjo Nicko Calatheso ir atakuojančio gynėjo Cory Higginso, ilgam iš rikiuotės yra iškritęs ir snaiperis Alexas Abrinesas.

– Treneri, komanda yra priversta žaisti be grupės traumuotų svarbių žaidėjų. Kaip be jų sekasi išlaikyti stabilumą?

– Yra sunku, bet nėra ką daryti. Treniruojamės, bandome į komandą integruoti jaunimą. Iš vienos pusės, tai stabdo treniruočių procesą, iš kitos pusės – malonu jiems suteikti šansą, galbūt jie mums rimtai padės ateityje. Su kai kuriais tai tikrai matosi, kad tikrai padės. Pavyzdžiui, Michaelis Caicedo, kuris su mumis jau praleidęs nemažai laiko. Bet tokių problemų turi visi.

– Kokia situacija su Higginsu, Calathesu, Abrinesu? Kada galima tikėtis jų sugrįžtant?

– Dabar tiek dėl Higginso, tiek dėl Calatheso reikia gauti 3-4 medikų nuomonę, Abrineso sugrįžimas irgi užtrukęs. Dėl jų situacija nėra labai aiški, negaliu nieko tiesiai šviesiai pasakyti.

– Čia dirbate antrą sezoną tiek komandos gynybos tiek puolimo reitingai šiuo metu yra labai aukšti. Ar jaučiasi, kad krepšininkai jus jau geriau supranta?

– Jaučiasi, nebereikia tiek kartų visko aiškinti. Bet sąžiningai, aš nemanau, kad mes žaidžiame gerą krepšinį ir tai nuolat kartoju. Tie visi reitingai mane žiauriai stebina. Malonu, kad jie yra geri, daug diskutuojame ir su kitais treneriais – ne tik Barselonos – ar čia gerai, ar blogai? Nes atrodo, kad rezultatas neblogas, bet mes patys suprantame, kad viskas nėra rožėmis klota.

Dalis žaidėjų nėra labai geros formos, kai kurie, toks vaizdas, dar apskritai „neatėjo į sezoną“. Bet su charakteriu mes sugebėjome „išsitraukti“ keletą rungtynių, nors buvo ir sėkmės faktoriaus. Vyrai kažkuriais momentais susikaupia, ištraukia visą savo jėgą ir kai kuriais atvejais tik taip ir laimime.

– „Žalgirio“ komandoje yra daug pasikeitimų – ir naujas treneris, ir gynėjų linijos žaidėjai...

– Bet mes per tą sunkų periodą kažkaip „neužšokome“ ant jų. Būtų tikrai lengviau. Na, o dabar – dvi pergalės ir tikrai neblogos rungtynės Madride. Su Utena jau matėsi atsipalaidavimas, tačiau vėliau vienas įspūdingas ketvirtis – jeigu komanda per kėlinį sugeba pataikyti 10 tritaškių, reiškia ji tikrai yra geros formos ir turi pasitikėjimo.

Manau, kad laukia sunkios rungtynės. Žmonės klausia, ar „Žalgiris“ gali pateikti siurprizą, bet aš žiūriu iš kitos pusės: ruošiuosi, kaip tą „Žalgirį“ įveikti.

Nigelas Hayesas minėjo, kad komandos didžiausia problema yra kritimas į duobes rungtynių metu. Kiek tai galima pateisinti sezono pradžia?

– Negalima pateisinti. Tai yra žmonių nesusikaupimas. Taip buvo prie paskutinių dviejų trenerių, taip buvo ir prie manęs pernai. Aš nebenoriu teisinti, mes esame supratę, kad tai yra problema, kad žmonės praranda koncentraciją.

Ir dabar pagrindinis dalykas jau yra ne kada tas momentas ateis, o kaip elgtis, kada jis ateis. Kokį penketą taikyti, kaip reaguoti. Nes kad tas momentas ateis, aš jau susitaikiau, esu nuleidęs rankas šiuo klausimu. Ir žaidėjai tai žino.

– Ką trys nauji „Žalgirio“ žaidėjai šiuo metu duoda komandai?

– Jūs turbūt nesuprantate esamos situacijos, opcijų. Visi, kas šiuo metu ieško žaidėjų, skambina vieni kitiems, klausinėja patarimų. Zoranas Dragičius yra solidus Eurolygos krepšininkas, tokį rasti labai sunku.

O ar tinka jis, čia jau trenerio darbas, nuspręsti ir rasti vietą. Na o Corey Websteris, toks aktyvus žaidėjas, galintis pakilti nuo suoliuko, greitai įmesti 5-7 taškus ir tave patraukti, įžiebti ugnį. Manau, reikėjo tokio žmogaus komandai.

– Kiek jūsų žaidimo braižas keičiasi nežaidžiant Calathesui?

– Stengiamės išnaudoti kitus. Daug čia ir neprigalvosi. Stengiamės žiūrėti, kur turime pranašumus, tiek ir žinių.

– Išvykus Emmanueliui Mudiay pagrindiniu „Žalgirio“ įžaidėju tapo Mantas Kalnietis, jūsų geras bičiulis. Kaip jam sekasi, jūsų nuomone?

– Manau, gerai. Mantas žaidžia savo žaidimą, toks vaizdas, kad jis geriau jaučiasi prie naujo trenerio, labiau yra savo rogėse ir tai yra senas geras Mantas.

„Žalgiris“ savo ruožtu rungtyniauja be po operacijų sveikstančių Joffrey Lauvergne'o ir Pauliaus Jankūno. Dėl COVID-19 protokolo komandai nepadės ir Nielsas Giffey. Komandos naujoko Regimanto Minioto pasirodymas aikštėje priklauso nuo vyriausiojo trenerio Jure Zdovco sprendimo, tačiau kol kas pasitikėti aukštaūgiu Eurolygoje slovėnas nėra linkęs.

Šiuo metu „Žalgiris“ yra laimėjęs dvejas rungtynes paeliui, o „Barcelona“ – iškovojusi tris pergales iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)