Penktadienį, nuo 19.30 val., lietuviai Klaipėdoje pradės pasaulio čempionato atrankos varžybas dvikova su Bulgarija.

Mačo išvakarėse kalbinti rinktinės atstovai teigė per kelias dienas suspėję įsisąmoninti nesudėtingus naujojo trenerio taktinius nurodymus.

„Treneris supranta, kad laiko pasiruošti – mažai, todėl viską supaprastina, kad būtų kuo trumpiau ir aiškiau. Manau, viskas pavyksta visai neblogai“, – sakė Sasario „Dinamo“ (Italija) klubo puolėjas Eimantas Bendžius.

Jam antrina ir kitas Apeninų šalyje legionieriaus duoną kremtantis krepšininkas – gynėjas Tomas Dimša.

„Turėjome kelias treniruotes, pagrindinius dalykus apšlifavome. Manau, tokioje situacijoje tiesiog reikia pradėti nuo paprastų dalykų. Šiai dienai atrodo, kad laiko tam pakako“, – patikino 27-erių Trevizo „Nutribullet“ ekipos atstovas.

– Koks pirmas įspūdis apie naują trenerį, kada jis užmezgė pirmąjį kontaktą su jumis?

– Kaip ir su kiekvienu treneriu kažką naujo pamatai, išmoksti. O susisiekė treneris gal likus mėnesiui iki rinktinės „lango“ pradžios. Paskambino kiekvienam asmeniškai, pasikalbėjo.

– Esate vienas lyderių Trevizo komandoje, ar nebuvo sunku išvykti į rinktinę?

– Ne, juk yra FIBA taisyklės, klubai negali drausti.

– Ko treneris tikisi iš jūsų?

– Sakė žaisti savo žaidimą, kurti, agresyviai veržtis į baudos aikštelę.

– Ar galima sakyti, jog pirmadienį laukia rimtesnis varžovas?

– Vertinant šalių vardą, ko gero taip. Bet lengvai pergalės niekas neatiduos. Gal juokingai skamba, bet dabar visi moka žaisti.

Bulgarai nėra aukšti, bet bėga į greitą puolimą. Nuo pradžių teks stabdyti jų greitas atakas. Poziciniame krepšinyje jie jau nebeturės kažkokių pranašumų.

– Formaliai priklausote Kauno „Žalgiriui“, tačiau antrus metus esate nuomojamas. Klubo direktorius Paulius Motiejūnas teigė, jog jau kitą sezoną žaisite Kaune. Ar sekate „Žalgirio“ reikalus?

– Žinoma, taip. Kai tik yra galimybė, žiūriu „Žalgirio“ rungtynes, palaikau. Komanda turėjo laikiną duobelę, bet matėme, kad jau kyla iš jos, manau, viskas tik gerės.

– Ar galite palyginti, koks dabar esate ir koks buvote prieš pusantrų metų, kai sudarėte sutartį su „Žalgiriu“? Ar dabar būtumėte geriau pasiruošęs Eurolygai?

– Be abejo, tos patirties tikrai daugiau turiu. Bet, žinote, net ir kelios minutės Eurolygoje – jau kas kita nei žaidžiant FIBA Čempionų lygoje ar Europos taurės turnyre.

Taip, ir iš ten kažkokią patirtį pasiimi, bet negalėčiau pasakyti, kad jau tikrai galiu žaisti Eurolygoje – ten krepšinis kitoks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)