Dėl sveikatos problemų 2018-aisiais iš didžiojo krepšinio pasitraukęs Mirza dabar vilki antros Bosnijos ir Hercegovinos lygos komandos „Turbina“ marškinėlius.

Įdomiausia, kad šios ekipos garbę gina ir 13-metis M. Teletovičiaus sūnus Benjaminas, kuris aikštėje nėra tik statistas.

Štai paskutinės rungtynėse, prieš „Bošnjak“ laimėtose rezultatu 126:77, jis pelnė 11 taškų. Tuo metu Mirza sumetė net 38-is.

36-erių metų M. Teletovičius yra ir Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio federacijos prezidentas.

Dukart Ispanijos ACB lygos čempionas šešis sezonus praleido NBA – atstovavo Bruklino „Nets“, Finikso „Suns“ ir Milvokio „Bucks“.

Iš viso NBA lygoje M. Teletovičius sužaidė 324 susitikimus, juose vidutiniškai pelnė po 8,1 taško. Asmeniniai jo rekordai už Atlanto – 34 taškai ir 15 atkovotų kamuolių.

Visgi labiausiai M. Teletovičius pasižymėjo Vitorijos „Baskonia“ gretose ir, žinoma, Bosnijos ir Hercegovinos rinktinėje.

2013 m. Europos čempionate Slovėnijoje Mirza baudė ir Lietuvos atstovus. Jis vienas pelnė net 31 tašką (6/15 tritaškiai) ir nukalė pergalę 78:72, vos neeleminavusia vėliau iki pat finalo nužygiavusių lietuvių iš tolesnės kovos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)