Karjerą M. Gasolis nusprendė užbaigti ne NBA lygoje ar Eurolygoje, o antrame pagal pajėgumą Ispanijos krepšinio divizione – Žironos „Basquet“ klube, kurį pats įsigijo 2014-aisiais.

M. Gasolis tuomet tapo klubo prezidentu, o vyresnysis jo brolis Pau – viceprezidentu.

Klube, kuris anksčiau buvo žinomas „Akasvayu“ pavadinimu, pats M. Gasolis žaidė 2006-2008 m., o vėliau išvyko į NBA.

„Instagram“ socialiniame tinkle pats M. Gasolis paskelbė, kad oficiali spaudos konferencija bus surengta ketvirtadienį, kuriame jis ir paaiškins savo sprendimo motyvus.

Šiuo metu „Basquet“ komanda užima vos 15-ąją vietą tarp 18 lygos komandų ir yra pralaimėjusi šešis kartus iš eilės.

M. Gasolis turi namą Žironoje. Manoma, kad komandai jis atstovaus tik namų arenoje vykstančiose rungtynėse – t. y. žais tik maždaug kas 15 dienų.

Primename, kad Marco brolis Pau karjerą užbaigė „Barcelonos“ klube, su kuriuo tapo Ispanijos čempionu, o Eurolygoje nukeliavo iki finalo.

M. Gasolis per savo karjerą yra dukart tapęs pasaulio čempionu, dukart – Europos čempionu, o 2019-aisiais su Toronto „Raptors“ triumfavo NBA lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)