Naujieną pranešęs klubas teigia, kad su treneriu išsiskirta „abipusiu sutarimu jo paties iniciatyva“.

Andalūzijos komandoje J. Plaza praleido beveik metus. Tačiau nei praėjusiame, nei šiame sezone jo auklėtiniai kalnų nenuvertė.

Jei praėjusias Ispanijos pirmenybes „Real Betis“ užbaigė 16-oje vietoje (11/25), dabar komanda rikiuojasi paskutinė 18-a (2/9).

Primename, kad 2012-2013 metais „Žalgirį“ treniravęs J. Plaza prieš kelias savaites socialiniame tinkle lietuvių kalba reiškė palaikymą 9 nesėkmių seriją Eurolygoje skaičiavusiam Kauno klubui.

„Aš tave pažįstu, su 16 000 sirgalių tribūnose ir tavo pasididžiavimu neįmanoma pasiduoti! Kovok toliau!“ – tuomet ragino katalonas (kalba netaisyta).

Per savo karjerą jis taip pat yra dirigavęs Madrido „Real“, Malagos „Unicaja“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) klubams.

2008 metais J. Plaza buvo išrinktas geriausiu ACB lygos treneriu. 2007 ir 2017 metais tapo Europos taurės turnyro nugalėtoju, o 2013-aisiais užsimovė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) aukso žiedą.

J. Plazą Sevilijoje pakeis 61-erių tautietis Luisas Casimiro, šį sezoną pradėjęs Patrų „Promitheas“ (Graikija) klube. „Real Betis“ jis jau treniravo 2015-2016 metais.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)