„Labai bijojau šių rungtynių, nes žinau, kaip žaidėjai galvoja po iškovotų pergalių. Taip pat žinau, kokia gera yra Utenos komanda. Ko bijojau, taip ir buvo – pirmoje mačo pusėje buvome lėti. Norint sulaikyti uteniškius yra reikalinga žaisti kietai, o mes atrodėme baisiai“, – teigė J. Zdovcas.

Antrajame kėlinyje 30:43 atsilikinėjęs „Žalgiris“ po pertraukos perlaužė mačo eigą ir iškovojo užtikrintą pergalę 101:77. J. Zdovcas dėl pergalės pernelyg nesidžiaugė.

„Mūsų metimai buvo trumpi, o tai reiškia, kad žaidėjai nebuvo pasirengę. Galima teisintis nuovargiu ir kuo tik nori, bet tai yra mūsų darbas. Po pertraukos geriau gynėmės, todėl pradėjome geriau ir pulti. Man, kaip treneriui, tai buvo sunkios rungtynės. Gerai, kad laimėjome, bet tuo pačiu – gerai nėra.“

Tiesa, slovėnas šią savaitę įžvelgė progresą. Tiek komandos, tiek savo.

„Pastarieji mačai suteikė mums pasitikėjimo savimi, o aš pradėjau geriau jausti komandą ir tai, kaip ji jaučiasi bei reaguoja į skirtingas situacijas. Dabar jaučiu, kas su kuo gali sužaisti geriau. Žinoma, kiekvienose rungtynėse tai yra naujas iššūkis, bet toks yra trenerio darbas“, – sakė strategas.

Sekmadienį „Žalgirį“ į priekį vedė rezultatyviausią mačą Lietuvoje sužaidęs Tyleris Cavanaugh, kuris pelnė 20 taškų. J. Zdovcas šyptelėjo, kad amerikiečiui padeda į Kauną jo palaikyti atvykę tėvai.

„Tyleris yra labai rimtas, visą dieną praleidžia salėje. Jis tobulėja, klausosi patarimų. Man malonumas turėti tokį žaidėją. Žinome jo silpnybes, tačiau norime jas paslėpti, o jis pats visada atiduoda 100 proc. jėgų“, – tikino J. Zdovcas.

Tuo metu „Juventus“ vairininkas Žydrūnas Urbonas spaudos konferencijoje po rungtynių teigė, kad uteniškiai nebuvo pajėgūs išsaugoti turėtos iniciatyvos dėl mažos rotacijos. Pasak specialisto, jo auklėtiniai sužaidė geriausiai kaip galėjo.

„Ne subyrėjome, o pavargome. Esu dėkingas vyrams – kol turėjome jėgų, galėjome laikyti intensyvumą septyniese. Esu patekintas tuo, ką darėme tris kėlinius. Tol, kol buvo jėgų“, – sakė Ž. Urbonas.

„Žalgiris“ kitas rungtynes žais penktadienį, kai Eurolygos mače svečiuose susitiks su „Barcelona“. J. Zdovcas atskleidė, kad šiame mače Kauno ekipai vis dar negalės padėti COVID-19 susirgęs Nielsas Giffey.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)