Dvikovos pradžioje aikštės šeimininkai atsiliko 4:12, tačiau tuomet pradėjo spurtą 13:0 ir išsiveržė į priekį. Antrojo kėlinio pabaigoje svečiams pavyko susigrąžinti iniciatyvą, tačiau jau po didžiosios pertraukos vėl savo sąlygas diktuoti ėmė „Zenit“.

Likus žaisti paskutinį kėlinį abi komandos vėl buvo tarsi starto pozicijoje – 60:60. Lygiai vykusio ketvirto ketvirčio eigą pakreipti „Zenit“ naudinga linkme padėjo nuo atsarginių suolo į aikštę žengęs A. Gudaitis.


Įspūdingai gynyboje žaidęs lietuvis sugebėjo iš po krepšio įversti dvitaškį su pražanga ir persverti rezultatą (67:66) Sankt Peterburgo ekipos naudai. Pasiaukojamai žaidęs vidurio puolėjas likus žaisti mažiau nei minutę prasižengė penktą kartą ir baigė pasirodymą.

Vis dėlto tai buvo ne tik pergalingos, bet ir geriausios A. Gudaičio rungtynės šį sezoną Eurolygoje. Jis per 23 min. pelnė 13 taškų (5/6 dvitaškiai, 3/5 baudos), atkovojo 7 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo du metimus, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 19 naudingumo balų.

M. Kuzminskas šioje dvikovoje nespėjo net apšilti kojų ir per pusę minutės niekuo nepasižymėjo.

„Armani“ ekipai tai jau antras pralaimėjimas iš eilės. Šią savaitę Ettore Messinos auklėtiniai kiek netikėtai 71:97 buvo sutriuškinti Kazanės „Uniks“ krepšininkų.

Zenit“: Jordanas Mickey 17, Jordanas Loydas ir Artūras Gudaitis po 13, Billy Baronas ir Sergejus Karasiovas po 9.

Armani“: Sergio Rodriguezas 20„ Kyle'as Hinesas 12, Shavonas shieldsas 10, Nicolo Melli 8.

Kitą savaitę „Zenit“ vyks į Atėnus, kur žais su vietos „Panathinaikos“, o „Armani“ namie susigrums su kita graikų komanda Pirėjo „Olympiakos“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)