„Dvigubą“ Eurolygos savaitę dubliu „Žalgiris“ vainikavo po beveik metų pertraukos.

Tik jei antradienį prieš Atėnų „Panathinaikos“ kauniečiai laimėjo pirmiausia dėl to, jog varžovai pasirodė esantys dar gilesnėje egzistencinėje duobėje, šįkart pergalė jau derėjo su nugalėtojų pademonstruotu krepšiniu.

Galbūt dėl to ir J. Zdovcas po mačo atrodė emocingesnis nei praėjusį kartą.

„Nelengva vieną savaitę laimėti dukart iš eilės, ypač kai žaidi su komandomis, kurios dega noru atsitiesti po nesėkmių. Šį vakarą aš mėgavausi dirbdamas prie šoninės linijos. Kad ir ką nuspręsdavau, kad ir ką išleisdavau į aikštę: kiekvienas žaidėjas kažką duodavo. Taip, buvo sunkių momentų, gal varžovai pelnė keliais taškais per daug, bet vis tiek sveikinu savo žaidėjus. Tai – jų pergalė“, – džiaugėsi slovėnas.

Ant karštos kėdės sėdintis tiesioginis jo oponentas Aleksandras Džordževičius Kaune nebuvo nusiteikęs juokauti: tik antrą kartą šiame sezone starto penkete mačą pradėjo Nando de Colo, tad „Fenerbahče“ strategas iš karto ant stalo metė visus savo kozirius.

Svečių bėda ta, jog pusę rungtynių jie ir žaidė vienintelio N. de Colo korta.

„Žalgiris“ atlaikė pasiūlytą tempą mačo pradžioje, o kai atėjo eilė pasireikšti atsarginiams, „Fenerbahče“ pradėjo byrėti. Iki pertraukos turkų suolas komandos sąskaitą papildė vos 4 taškais, o per visą mačą – 20, kai kauniečių atsarginiai žaidėjai surinko 36.

Be to, iki šiol viena prasčiausiai dėl atšokusių kamuolių kovojančių ekipų Eurolygoje buvę J. Zdovco auklėtiniai šįsyk užtikrintai laimėjo kovą „po lenta“ – 25:18.

Galiausiai, kai po pertraukos „Fenerbahče“ du sykius kilo į šturmą, „Žalgiris“ varžovus nugesino tolimais metimais, kurių pataikė 12 iš 26 (46 proc.).

Pergalę šeimininkai sulipdė komandinėmis pastangomis: taškais pasižymėjo devyni žaidėjai, o dviženklį skaičių surinko penki.

Mantas Kalnietis pagerino karjeros rekordą Eurolygoje, išdalinęs 11 rezultatyvių perdavimų, prie kurių pridėjo tiek pat taškų.

„Mantas buvo nuostabus. Jis – vienas tų vyrukų, kurie nuo pat pradžių rėmė mane atvykus į Kauną ir palaikė mano filosofiją. Mantas – puikus lyderis, ypač kai traumuotas Paulius Jankūnas“, – veteraną gyrė J. Zdovcas.

Antras iš eilės prastas rungtynes sužaidė Lukas Lekavičius, tenkinęsis 2 taškais, o praėjusiame mače čiurną susižeidęs Artūras Milaknis pirmą kartą po septynių turų serijos nepataikė nė vieno tritaškio bei liko „tuščias“.

Vis dėlto J. Zdovcas nekritikavo nė vieno auklėtinio – kitaip nei asistento.

Pačioje mačo pabaigoje „Žalgiris“ turėjo galimybę užpulti, o Arne Woltmannas ragino tai ir padaryti. Tačiau kitokią nuomonę turėjęs J. Zdovcas apšaukė vokietį ir liepė krepšio nebeatakuoti.

„Arne norėjo pasirūpinti geresniu taškų skirtumu, bet man taip nepatinka, laikau tokius veiksmus nepagarba varžovui. Šaukiau komandai, kad nebemestų į krepšį. Po rungtynių atsiprašiau ir Arne, kad pakėliau balsą, tiesiog norėjau, kad žaidėjai mane išgirstų“, – paaiškino 54-erių specialistas.

Jure Zdovcas (dešinėje), Arne Woltmannas

„Žalgiris“ penktadienį rungtyniavo be koronavirusu užsikrėtusio puolėjo Nielso Giffey bei traumuotų aukštaūgių Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o. Eurolygoje dar neregistruotas ir ketvirtadienį ekipą papildęs puolėjas Regimantas Miniotas. Svečių gretose taip pat buvo spragų: dėl traumų mačą praleido puolėjai Dyshawnas Pierre'as bei Danilo Barthelis.

Per visą istoriją komandos susigrūmė 29-ą kartą: „Žalgirio“ sąskaitoje dabar 12 pergalių, „Fenerbahče“ – 17.

Po savaitės kauniečiai aplankys „Barcelona“ atstovaujančius senus pažįstamus su Šarūnu Jasikevičiumi priešakyje, o „Fenerbahče“ Stambulo derbyje namuose stos į kovą su titulą ginančiu „Anadolu Efes“.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)