Čempionų titulą ginanti Anadolu Efes“ nuo pat rungtynių pradžios diktavo savo sąlygas aikštėje, o antrame kėlinyje prarają tarp komandų padidino net iki 20 taškų (58:38).

Svečius į priekį traukė D. Motiejūnas, per pirmąją dvikovos dalį pelnęs 14 taškų (4/5 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai).

Po didžiosios pertraukos „Monaco“ pradėjo ilgą ir sunkų kelią siekdami atkurti intrigą, tačiau galutinio tikslo jiems pasiekti vis dėlto nepavyko. Priartėję iki 6 taškų skirtumo svečiai išsikvėpė, o Stambulo komanda užtikrintai įtvirtino trečią pergalę Eurolygoje iš eilės.

Šviesus šios dvikovos momentas – geriausias lietuvio pasirodymas šį sezoną.

Savo komandos vedliu tapęs D. Motiejūnas per 23 min. pelnė 21 tašką (6/7 dvitaškiai, 3/3 tritaškiai, 0/1 baudos), atkovojo 5 kamuolius, suklydo dukart, dukart prasižengė ir išprovokavo dvi pražangas bei surinko 22 naudingumo balus.

Šį sezoną iki tol geriausias rungtynes D-Mo buvo sužaidęs su „Crvena Zvezda“, kur pelnė 14 taškų ir surinko 21 naudingumo balą.

„Anadolu Efes“: Rodrigue Beaubois 17, Shane'as Larkinas ir Adrienas Moermanas po 14, Tiboras Pleissas 12, Filipas Petrusevas 10.

Monaco“: Donatas Motiejūnas 21 (22 naud.b.), Parisas Lee 18, Dwayne'as Baconas 12.

Dar šią savaitę Eurolygos lydere buvusią Milano „Armani“ sutriuškinusi Kazanės „Uniks“ (6-5) komanda penktadienį turėjo išgąsčio rungtynėse su Berlyno ALBA (3-8), bet, panaikinusi net 18 taškų deficitą, užtikrintai laimėjo 85:71 (13:26, 27:22, 19:12, 26:11).

Itin sėkmingai dėl atšokusių kamuolių kovoję ALBA krepšininkai antrojo kėlinio viduryje išsiveržė į priekį net 18 taškų skirtumu (21:39).

Kazanės komanda sukando dantis ir atsiraitojo rankas – po didžiosios pertraukos surengė spurtą 14:0 ir sugebėjo susigrąžinti iniciatyvą į savo rankas.

ALBA rankų nenuleido ir mėgino išsaugoti intrigą iki pat dvikovos pabaigos, tačiau aikštės šeimininkai padidino savo persvarą iki dviženklės ir užtikrintai antrą kartą šią savaitę triumfavo savo arenoje.

„Uniks“ tai buvo trečia pergalė iš eilės, o ALBA atitinkamai patyrė trečią nesėkmę iš eilės.

Uniks“: Mario Hezonja 22 (28 naud.b.), Lorenzo Brownas 21 (9 rez.p., 31 naud.b.), Tonye Jekiri 11, Isaiahas Canaanas 10.

ALBA: Christas Koumadje 12 (12 atk.k.), Smithas Jaleenas 12, Luke'as Sikma 11.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)