Tačiau paskutiniame kėlinyje situaciją kontroliavo „Barcelona“, kuri ne tik panaikino dviženklį deficitą, bet ir pati rungtynių pabaigoje kontroliavo situaciją ir laimėjo principinę akistatą 81:73.

Vos trečią mačą šiame Eurolygos sezone žaidęs M. Grigonis per 16 min. pelnė 8 taškus (1/1 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, kartą suklydo, 2 kartus prasižengė ir dukart išprovokavo pražangą bei surinko 9 naudingumo balus.

Krepšininkas tik praėjusią savaitę grįžo į komandos rikiuotę po nugaros skausmų. Po rungtynių Barselonoje M. Grigonis pasidalijo mintimis apie reabilitaciją, akistatą su katalonų klubu, žaidimą prieš Roką Jokubaitį ir gyvenimą Maskvoje.

– Kas nutiko lemiamame kėlinyje, kuriame praradote turėtą persvarą?, – po rungtynių Barselonoje „Delfi“ žurnalistas Tomas Ramanskas paklausė M. Grigonio.

– Trečiame ketvirtyje tiesiog agresyviau gynėmės, neleidome priimti to kamuolio, visada davėme tą spaudimą, tiek ir tereikėjo.

Tačiau patys turime suprasti, kad niekas taip paprastai neatiduos tų pergalių.

– Žaidėte prieš buvusį komandos draugą Roką Jokubaitį, kokį įspūdį paliko „Barcelona“ lietuvis?

– Jau praėjusiais metais žaidėme vienas prieš kitą. Žaidimas prieš jį atrodė lyg treniruotė, viskas gerai.

– Be krepšinio praleidote gerą mėnesį, kaip sekasi sugrįžti į ritmą?

– Sunkiai dar, yra tų problemų, bet ką čia skųsies, niekam neįdomu. „Barcelonai“ neįdomu, ar čia kam ką nors skauda, ar ne.

Sunkiausia yra nežaisti, kai visi salėje, o tu darai kažkokius pratimus ir bandai atsigauti. Ta visa reabilitacija užtruko, nėra lengva, aplankė tokia mini depresija.

– Kaip pavyko įsikurti Maskvoje?

– Ta kultūra panaši kaip Lietuvoje, klimatas panašus, Maskva – didelis miestas, ko reikia, visko yra, tik šeimos trūksta.

– Ar griežtas Dimitris Itoudis, galima jį lyginti su Šarūnu Jasikevičiumi?

– Jis ramesnis, santūresnis, bet kai reikia, parodo, kaip turi būti.

– Kaip sekasi dalintis kamuoliu su Aleksejumi Švedu?

– Taip ir dalinamės. Gal ir aš turėjau kažkokią nuomonę apie jį, bet kai matai jį kiekvieną dieną, bendrauji, tai visiškai kitoks žmogus, nei kažkam galėtų atrodyti.

– „Žalgiris“ nutraukė nesėkmių seriją, pagaliau iškovojo labai lauktą pirmą pergalę.

– Ir aš laukiau. Visi juokdavosi iš manęs, kai sakydavau, jog štai dabar ateina ta pirma pergalė. Manau, nuo šiol tik į viršų, nes į apačią nelabai kur krisi.

Tiesiog reikia pasitikėjimo, kaip ir bet kurioje kitoje profesijoje. Kai jį turi, viskas yra lengviau.

– Pasiilgo jūsų krepšinio sirgaliai Lietuvoje, gal norite ką nors jiems perduoti?

– Ir aš pasiilgęs, ir arenos, ir visų. Tai normalu, laukiu gruodžio 10-os, kada atvyksiu į Kauną su CSKA.

– Kokia situacija Maskvoje su sirgaliais ir koronavirusu?

– Nėra ten viruso Maskvoje (šypsosi). Arenose yra apribojimų, tikėjausi sulaukti mažiau sirgalių, bet vaizdas visai neblogas, ateina mūsų palaikyti.

Eurolygos 11-ame ture M. Grigonio laukia dar vienas susitikimas su savo gretose lietuvių turinčia ekipa: svečiuose Maskvos klubas egzaminuos Vitorijos „Baskonia“, kurioje rungtyniauja Tadas Sedekerskis ir Rokas Giedraitis.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)