Buvo likusios 6 sekundės, „Ryto“ pranašumas nebekėlė abejonių – 80:69, pirmą arenos aukštą užpildę 4,5 tūkst. sirgalių tribūnose jau šventė saviškių pergalę, kuomet „Ryto“ vyr. treneris Giedrius Žibėnas dar paprašė dar minutės pertraukėlės.

Į „Ryto“ atsarginių suolą atsisukę „Bešiktaš“ stratego asistentai skėsčiojo rankomis dėl tokio Vilniaus ekipos stratego sprendimo.

Po minutės pertraukėlės šeimininkai pergalę įtvirtino fantastiška ataka: po Speedy Smitho perdavimo galingu dėjimu tašką rungtynėse dėjo Maurice'as Ndouras.

G. Žibėnas paaiškino, kodėl buvo svarbus paskutinis kontrolinis šūvis, po kurio vilniečiai pergalę šventė 13-os taškų persvara.

„Šitas Čempionų lygos turnyro formatas toks, kad yra mažai rungtynių ir visos jos labai svarbios.

Pasibaigus grupių etapui galimi įvairūs scenarijai, galbūt reikės skaičiuoti įmestus, praleistus taškus, jų skirtumą, tad paskutinę rungtynių minutę mes labai akcentavome taškų skirtumą.

Gaila, nepadarėme pražangų, kuomet galėjome jas padaryti ir neleisti jiems pelnyti paskutinio tritaškio“, – po Delfi klausimo apie paskutinio pasitarimo svarbą kalbėjo G. Žibėnas.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Stambule prieš dvi savaites „Rytas“ varžovams nusileido po dviejų pratęsimų 79:82.

„Rytas“ trečiadienį Vilniuje nežymiai laimėjo kovą „po lenta“ (32-29), geriau dalinosi kamuoliu (14-13), kur kas rečiau klydo (8-13) bei perėmė daugiau kamuolių (5-3).

„Visiškai pelnyta pergalė, ačiū žaidėjams, trenerių štabui, kurie parengė puikų planą. Pavyko rungtynių pradžia, demonstravome gerą energiją, agresyvumą, kurį ir norėjau matyti žaidėjų veiksmuose, taip pat privertėme varžovus žaisti nepatogų krepšinį“, – spaudos konferenciją pradėjo „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

– Galinga rungtynių pražia, 12:0, toks buvo jūsų toks planas?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas G. Žibėnas.

– Labai norėjome užkurti sirgalius kuo anksčiau, tai buvo viena mūsų plano dalis. Norėjome suduoti smūgį jau rungtynių pradžioje, kaip tą padarė Stambulo ekipa namuose. Tąkart mums buvo labai sunku sugrįžti į rungtynes.

Namuose norėjome dvikovą kontroliuoti nuo pat pradžių. Su keliais kalneliais, keliomis pertraukėlėmis mums pavyko jas kontroliuoti iki pat rungtynių pabaigos. Akistatos pradžia buvo labai svarbi.

– Puikiai sužaidė Ivanas Buva, pelnęs 27 taškus ir surinkęs 26 naudingumo balus. Kaip pavyksta jo neperlaikyti aikštėje ir laiku suteikti poilsio minutes?

– I. Buva pademonstravo geriausias savo savybes, ko nepavyko padaryti Stambule. Jis taip pat labai laukė šių rungtynių ir įrodė savo klasę.

Man labai padeda asistentai laiku pranešdami informaciją apie žaidėjo fizinę būklę rungtynių metu.

Čia didelis fizinio rengimo trenerio Tado nuopelnas. Mes pažįstame Ivaną, matome, kada laikas pakeisti I. Buvą, kada jis jau praranda jėgas ir metas jam suteikti poilsio. Šiandien pavyko pataikyti su tais keitimais.

Kalbant apie jo žaidimą, ne tik Ivanas buvo agresyvus, bet ir gynėjai. Šiek tiek nustebino varžovai, kurie netaikė dvigubos gynybos prieš I. Buvą. Tai jam dar labiau padėjo.

– Kodėl buvo toks karštas varžovų treneris Ahmetas Kandemiras, rungtynių pabaigoje palikęs aikštę?

– Nenoriu apie kolegą kalbėti. Jei matėte rungtynes Stambule, jis ir ten kažkodėl rankomis skėsčiojo prie sekretoriato.

– Ar dabar jau ramiau iškovojus antrą pergalę?

– Nė kiek neramiau. Turime įrodyti, jog esame stipresni už Oldenburgo „EWE Baskets“ ekipą bei sukovoti Ispanijoje. Gali būti, kad po šio turo visos komandos turės po dvi pergales ir dvi nesėkmes. Tad lieka du turai, kurie viską ir nulems.

– Kokia situacija kalbant apie traumuotus žaidėjus Vaidą Kariniauską ir Tannerį Leissnerį?

– Tikrai nebloga, yra pozityvių naujienų. Gali būti, kad po FIBA „langų“ turėsime abu sveikus krepšininkus.

„Rytui“ nepadėjo Vaidas Kariniauskas, kuriam FIBA Čempionų lygos rungtynėse Stambule plyšo dešinės kojos čiurnos raiščiai. Primename, kad dėl traumos vilniečiai dar rugsėjį visam sezonui neteko puolėjo Jarvio Williamso, vėliau iš rikiuotės iškrito ir sunkusis krašto puolėjas Tanneris Leissneris.

Kitas rungtynes FIBA Čempionų lygoje „Rytas“ žais gruodžio 13 dieną namie su Oldenburgo „EWE Baskets“ krepšininkais.

„Rytas“ pastaruoju metu demonstruoja gerą sportinę formą: po beviltiško pralaimėjimo „Juventus“ ekipai, nuo spalio 2 d. „Rytas“ suklupo tik tarptautiniame fronte. Iškovotos 8 pergalės, įskaitant laimėtas kovas prieš Kauno „Žalgirį“ ir Burgoso „San Pablo“ ekipą.

Į kitą etapą, aštuntfinalį, iškart pateks grupių nugalėtojai. Antrąsias ir trečiąsias vietas užėmusios ekipos dėl dar aštuonių kelialapių į kitą etapą kovos atkrintamosiose varžybose iki dviejų pergalių.

Aštuntfinalio etape klubai bus suskirstyti į keturias grupes po keturis klubus. Į ketvirtfinalį žengs po dvi pajėgiausias komandas.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)