Asmeninį rezultatyvumo rekordą Čempionų lygoje pagerino „Ryto“ vidurio puolėjas I. Buva pelnė 27 taškus (6/10 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 9/9 baudos), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 26 naudingumo balus.

Kroatas Čempionų lygoje iki šių rungtynių vidutiniškai per rungtynes pelnė po 17,3 taško ir atkovojo po 7 kamuolius.


Galingą energiją „Ryto“ krepšininkai pademonstravo jau pačioje dvikovos pradžioje. Ivanas Buva 5 taškais iš eilės pradėjo spurtą, kuris baigėsi 12:0 ir svečių stratego paprašyta minutės pertraukėle.

Geriausią rungtynių startą šį sezoną sužaidę vilniečiai apsukų nemažino ir toliau, tačiau po truputį atsigavę ir erdvės po aikštės šeimininkų lenta radę svečiai sugebėjo skirtumą sumažinti. Po pirmo kėlinio G. Žibėno auklėtiniai pirmavo 20:14.

Vilniaus komanda kelis kartus suklydo ir netrukus „Bešiktaš“ ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai (24:25).

„Rytui“ vėl susigrąžinti iniciatyvą padėjo nesportinė pražanga, skirta varžovui už Margirio Normanto stabdymą čiumpant už kojos, taiklūs Gyčio Radzevičiaus metimai bei po krepšiu karaliaujantis I. Buva. Įpusėjus dvikovai vilniečiai turėjo 5 taškų persvarą – 41:36.

Po didžiosios pertraukos vilniečiai pasiūlė svečiams tokį patį scenarijų – I. Buva vėl truktelėjo aikštės šeimininkus į priekį ir padėjo padidinti skirtumą iki dviženklio. O po taiklių „Ryto“ snaiperių tritaškių persvara išaugo iki 16 taškų.

Likus žaisti 10 minučių šiose rungtynėse Lietuvos vicečempionai pirmavo 63:51.

Paskutinį kėlinį svečiai individualiomis legionierių pastangomis mėgino atkurti intrigą, tačiau Vilniaus komanda atlaikė varžovų šturmą ir užtikrintai išsaugojo pergalę savo rankose.

Neatlaikęs paskutinės minutės įtampos antrą techninę užsidirbo ir aikštę palikti turėjo Stambulo ekipos strategas Ahmetas Kandemiras.

O dvikovą veikiausiai gražiausiu dvikovos epizodu paskutinėmis sekundėmis baigė ore pakabintą kamuolį į krepšį iš viršaus įkrovęs Maurice'as Ndouras.

Rytas“: Ivanas Buva 27 (26 nud.b.), Margiris Normantas 15, Gytis Radzevičius 11 (11 atk.k., 23 naud.b.), Maurice'as Ndouras ir Speedy Smithas po 10, Arnas Butkevičius 6, Mindaugas Girdžiūnas 3, Lukas Uleckas 0.

Bešiktaš“: Rondae Hollis-Jeffersonas 26 (24 naud.b.), Jordanas Bone'as 13, Isaiah Whiteheadas 11, Dedricas Lawsonas 8.

Iki trečiadienio G. Žibėno auklėtiniai H grupėje laimėjo vienintelį kartą prieš titulą ginančius Burgoso „San Pablo“ krepšininkus.

Trečiadienį dvikovoje Lietuvos vicečempionai turėjo galimybę revanšuotis „Bešiktaš“ ekipai už pralaimėjimą pirmoje tarpusavio akistatoje Stambule. Tuomet vilniečiai nusileido 79:82.

Kitas rungtynes „Rytas“ žais gruodžio 13 dieną namie su Oldenburgo „EWE Baskets“ krepšininkais.

Kitose grupės rungtynėse trečiadienį Oldenburgo „EWE Baskets“ namie 72:85 (25:14, 14:17, 16:24, 17:30) nusileido Burgoso „San Pablo“ ekipai.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Į kitą etapą, aštuntfinalį, iškart pateks grupių nugalėtojai. Antrąsias ir trečiąsias vietas užėmusios ekipos dėl dar aštuonių kelialapių į kitą etapą kovos atkrintamosiose varžybose iki dviejų pergalių.

Aštuntfinalio etape klubai bus suskirstyti į keturias grupes po keturis klubus. Į ketvirtfinalį žengs po dvi pajėgiausias komandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)