Praėjusius Eurolygos metus balandžio 8-ąją Kauno ekipa būtent užbaigė pergale prieš Atėnų „Panathinaikos“, ir tik 10-ame naujo sezono ture „Žalgiriui“ kovoje prieš Atėnų klubą pavyko atidaryti savo pergalių sąskaitą.

Antradienį vakare „Žalgirio“ arenoje šeimininkai diktavo rungtynių tempą, ne kartą buvo atitrūkę dviženkle persvara, tačiau lemiamame kėlinyje intrigos netrūko.

Likus beveik daugiau nei 4 min. komandas skyrė vienas taiklus metimas (67:65). Tylerio Cavanaugh tritaškis bei Nielso Giffey baudų metimai leido lengviau atsikvėpti (72:65). Svečių iš Graikijos pastangos atsimušė į „Žalgirio“ gynybą ir Lietuvos čempionai iškovojo pergalę 76:69 (20:12, 23:25, 17:15, 16:17).

Žiūrint į sirgalių gretas, buvo arenoje tuščių vietų, Eurolygos mastu – jų nedaug. Bet viskas suprantama, komanda nežaidžia gerai, antradienis...
Edgaras Ulanovas

Naudingiausiai „Žalgirio“ gretose rungtyniavo savo geriausią mačą sezone sužaidęs Edgaras Ulanovas – per 25 min. puolėjas pelnė 11 taškų (3/3 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, žaidė be klaidų, perėmė kamuolį bei surinko 23 naudingumo balus.

„Keista po tiek pralaimėjimų kalbėti, kai po rungtynių nuotaikos nuolat buvo liūdnos. Dabar, atrodo, net buvau pamiršęs tą pergalės jausmą. Vienaip ar kitaip, ši pergalė – visų, tiek žaidėjų, tiek trenerių nuopelnas, kurie šią savaitę įdėjo daug pastangų.

Taip pat noriu paminėti didelį Artūro Milaknio pasiaukojimą. Jis labai pasiaukojo dėl komandos ir pamatėme aikštėje, koks jis atsidavęs krepšininkas.

Mano galva, jam priklauso didžiausios fanfaros ir ovacijos šį vakarą“, – po pergalės komandos draugą išskyrė E. Ulanovas. Pats A. Milaknis patyrė apmaudžią traumą, kuomet užlipęs ant teisėjo kojos pasisuko čiurną. Gynėjui buvo suleisti nuskausminamieji ir snaiperis grįžo ant parketo.

Šiame sezone E. Ulanovas dažnai nebuvo panašus į save: prastas pataikymas ir „minusas“ naudingumo grafoje vertė gūščioti krepšinio ekspertus ir sirgalius.

Pats krepšininkas teigė, jog prastus momentus įveikti padėdavo komandos vienybė.

„Sezonas dar nesibaigė ir turime būti viskam pasiruošę. Smagu, kai laimi, turi didelį užnugarį, visiems tada gerai. Yra ir atvirkštinis variantas, kai nesiseka, atrodo, ir mažiau draugų, ir mažiau palaikymo, ir pasigirsta kritika.

Bet tai sporto dalis. Nėra kada skųstis, mūsų komanda patyrusi, kartu stengiamės įveikti ir sunkius momentus, ir dalintis geromis akimirkomis.

Tai turėtų būti mūsų stiprybė, kol kas tai rezultatų neduoda, bet tikėkimės, jog jie bus geresni“, – vylėsi E. Ulanovas.

– 23 naudingumo balai, pergalingos rungtynės, ar jau galva ta išvalyta ir likusiai sezono daliai naujas tonas nustatytas?, – Delfi paklausė vieno pergalės kalvių E. Ulanovo.

– Smagu, kai sekasi, ir nuotaikos geresnės ir pačiam lengviau, pasitikėjimo daugiau. Bet vėlgi, vienerios rungtynės nepadarys manęs geresniu ar blogesniu.

Šiai dienai esu toks, koks esu. Nenoriu sureikšmint pergalės, kaip minėjau, už komandą smagu, bet už save nėra labai kuo džiaugtis, nes tai tik vienerios rungtynės.

– Kada supratote, kad ta pirmoji pergalė jau nebe už kalnų?

– Rungtynėse Madride jau tada be svarbių žaidėjų matėme, jog galime žaisti. Tai suteikė pasitikėjimą. Ilgą laiką laikėmės šalia, nors Madride žaisti visada sunku.

Pasikartosiu, gera pirmadienio treniruotė, geras visų darbas pratybose leido tikėtis gero žaidimo. Dvikovoje su „Panathinaikos“ – puikus susikalbėjimas gynyboje, pagalba vieni kitiems. Nepamenu rungtynių, kada paskutinį kartą taip gynėmės, tai buvo labai svarbu.

– Ar tos jūsų sveikatos problemos jau praeitis?

– Šiame sezone praleidau gal tik vienerias rungtynes ir tai ne dėl tos priežasties. Viskas gerai, netrukdo kol kas.

– Priminėte tą E. Ulanovą, kurį esame įpratę matyti. Kiek jūs jaučiatės patogiai vadovaujant J. Zdovcui, ar jis žino, kaip jus geriausiai išnaudoti?

– Jaučiuosi patogiai, truputį pradėjau žaisti ketvirtoje pozicijoje, čia jaučiuosi visai smagiai.

Dabar esu toks ir ketvirtoje, ir trečioje pozicijoje, kiti treneriai irgi mane taip išnaudojo.

Treneris pasitiki tais, kurie tą dieną duoda gerą rezultatą. Šį vakarą matė, kad turiu neblogas rungtynes.

Bet ne kasdien taip gausis. Marekas šiandien atliko perdavimų, kurių nematėme. Tikiuosi, jog šios rungtynės duos visiems gerą toną ir lipsime aukštyn.

– Kiek treniruotėse esate matęs tokių M. Blaževičiaus perdavimų? Galbūt jūsų tai nebestebina?

– Kiek mačiau, tai tokie perdavimai dažniausiai baigdavosi klaidomis (šypsosi). Smagu dėl Mareko, jis – jaunas žaidėjas, turi neblogą charakterį, yra drąsus. Ko jam labiausiai trūksta, tai patirties. Joshas Nebo šiandien žaidė 10 minučių, bet atrodė, jog užteko Mareko, nes momentais puikiai sužaisdavo. Bet jau kartoju, vienerios rungtynės nepadaro žaidėjų geresniais.

– Kokią žinutę norėtumėte perduoti sirgaliams po pirmosios pergalės Eurolygoje?

– Žiūrint į jų gretas, buvo arenoje tuščių vietų, Eurolygos mastu – nedaug. Bet viskas suprantama, komanda nežaidžia gerai, antradienis... Nepaisant visko, sirgaliai yra didelė dalis mūsų klubo stuburo. Jie po praėjusių rungtynių su „Rytu“ įrodė, kokie jie yra svarbūs šiai komandai.

Sirgaliai – mūsų variklis, ir visada taip buvo. Pergalę skiriame visiems, kurie atvyko į areną, ir tiems, kurie negalėjo ateiti, ir mūsų kritikams, nes jie mus taip pat stumia į priekį.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)