Pirmose tarpusavio rungtynėse Stambule „Rytas“ varžovams nusileido po dviejų pratęsimų 79:82.

Vilniaus ekipos vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas neslepia, jog mintys apie revanšą sukosi jau nuo to momento, kada nuaidėjo finalinė sirena.

„Mes labai laukiame šitų rungtynių, nes po nesėkmės Stambule mes buvome labai pikti ant savęs. Žinojome, jog galėjome šitas rungtynes laimėti net ir žaisdami labai blogai, darydami begalę taktinių klaidų ir su prastu nusiteikimu. Bet net ir tada turėjome savų šansų. Dėl to laukiame šios dvikovos, o žiūrovai yra papildomas energijos šaltinis, tad jų palaikymas bus labai svarbus“, – teigė G. Žibėnas.

„Nėra ką kalbėti, artėja labai svarbios rungtynės ir atvyksta stiprus varžovas, kuris fiksuoja 6-ių pergalių seriją. Stambulo ekipa remiasi 6-iais amerikiečiais, jei kova vyks taškas į tašką, ant parketo varžovų gretose išvysime gal vieną, du turkus.

Komanda išsiskiria ūgiu, atletiškumu ir turime tam pasiruošti“, – kalbėjo strategas.

Kalbėdamas apie trečiadienio rungtynių svarbiausius akcentus, treneris ne kartą minėjo agresyvumą.

„Pirmose rungtynėse pralaimėjome ne dėl to, kad jų nesustabdėme, o neužpuolėme. Darėme daug klaidų puolime ir varžovai iš to gyveno visas rungtynes.

Tad norint kontroliuoti kovą Vilniuje, visų pirma turime būti labai agresyvūs gynėjų linijoje atakuodami krepšį, mūsų aukštaūgiai turi gerai judinti kamuolį, o taip pat svarbiausias dalykas – mūsų išsidėstymas aikštėje, jog rastume gerus sprendimus atakuojant.

Jei būsime statiški, tapsime nuspėjami. Tokiu atveju varžovai darys tai, ką nori daryti gynyboje. Bet jei gynėjai bus itin agresyvūs, turėsime gerą išsidėstymą, turime daug šansų. Kitu atveju, mums atlikus metimą, varžovai iškart bėgs į greitą puolimą ir gyvens iš lengvų taškų.

Tad mes turime paruošti metimus ir to metimo turi tikėtis visa komanda“, – rungtynių plano detales vardino G. Žibėnas.

Pergalės atveju „Rytas“ pavytų grupės lyderius, pralaimėjimo atveju jau komplikuotų savo situaciją.

„Ne kartą sakiau, jog „Ryte“ visos runtynės yra svarbios, tarsi finalas, mes tą suprantame, pasinaudodamas proga pakviesiu vilniečius į areną atnešti gerų emocijų. Ką čia trečiadienio vakarą Vilniuje veiksi tamsiais vakarais? Tad norėčiau pakviesti vilniečius į areną, mes iš savo pusės pasistengsime, jog dvikova būtų kuo labiau pozityvesnė.

Nėra mums lengva žaisti išvykos dvikovų, tai padarykime ir mes, jog svečiams nebūtų paprasta, ateikime į areną, nepasididžiuokime ir išsitaškykime“, – kalbėjo G. Žibėnas.

„Rytas“ pastaruoju metu demonstruoja gerą sportinę formą: po beviltiško pralaimėjimo „Juventus“ ekipai, nuo spalio 2 d. „Rytas“ suklupo tik tarptautiniame fronte. Iškovotos 7 pergalės, įskaitant laimėtas kovas prieš Kauno „Žalgirį“ ir Burgoso „San Pablo“ ekipas.

„Taip, tos pergalės užaugino sparnus, bet tuos sparnus nukirpo Stambule. Žinote, vieną dieną esi kažkur geresniame kelyje, kitą dieną visai kitaip. Ieškome to stabilumo kaip komanda ir judame era linkme. O kaip gerai judame, parodys trečiadienio rungtynės“, – prognozavo G. Žibėnas.

„Rytui“ nepadės Vaidas Kariniauskas, kuriam FIBA Čempionų lygos rungtynėse Stambule plyšo dešinės kojos čiurnos raiščiai. 27-erių metų gynėjas krepšininkas nežais 4-6 savaites.

Primename, kad dėl traumos vilniečiai dar rugsėjį visam sezonui neteko puolėjo Jarvio Williamso, vėliau iš rikiuotės iškrito ir sunkusis krašto puolėjas Tanneris Leissneris.

Rungtynių trečiadienį ASG arenoje pradžia – 19.30 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)