D. Ivanovičius tapo antruoju treneriu Eurolygoje, šį sezoną netekusiu darbo. Pirmuoju tapo austras Martinas Schilleris, kurį Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio kėdėje pakeitė slovėnas Jure Zdovcas.

„Baskonia“ vadovybės kantrybės taurė buvo perpildyta dėl prastų D. Ivanovičiaus treniruojamos komandos rezultatų tiek Eurolygoje, tiek Ispanijos krepšinio lygoje.

Vitorijos komanda Eurolygoje iškovojo 3 pergales ir patyrė 6 pralaimėjimus, o Ispanijoje šis santykis yra 4-6.

Tai jau trečias kartas, kai D. Ivanovičius atsisveikina su baskų klubu. Anksčiau prie šios komandos vairo jis stovėjo 2000-2005 ir 2008-2012 metais. 2019-2020 metų sezoną jis su „Baskonia“ tapo Ispanijos čempionu.

Jam vadovaujant iš viso komanda laimėjo tris Ispanijos lygos titulus. 2001 metais jo auklėtiniai nukeliavo iki Eurolygos finalo. Trofėjų lentynoje yra ir tris Ispanijos taurės titulai.

„Baskonia“ nuoširdžiai dėkoja D. Ivanovičiui už darbą, – teigiama klubo pranešime spaudai. – Jis yra didelė klubo dalis. Tai sunkus sprendimas tiek asmeniškai, tiek profesionaliai, turint galvoje, ką Duško reiškia Vitorijoje, tačiau ieškome sprendimų, kaip pagerinti komandos ir kiekvieno krepšininko žaidimą atskirai. Turime sutelkti visas jėgas, kad sugrąžintume pergales“.

Praėjus vos kelioms valandoms po atsisveikinimo su D. Ivanovičiumi, „Baskonia“ rado jo įpėdinį. „Eurohoops“ duomenimis, naujuoju Vitorijos komandos strategu taps Nevenas Spahija.

Kroatas 2008 metais su „Baskonia“ laimėjo Ispanijos čempionatą. Šiuo metu N. Spahija yra bedarbis, o paskutinį komanda, kuria treniravo, buvo kinų Šanchajaus „Sharks“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)