Akistatoje su Suomijos rinktine čiurną susižeidusi 15-metė Vilerbano ASVEL krepšininkė šiame atrankos lange Lietuvos rinktinei padėti nebegalės.

Lietuvos nacionalinė komanda sekmadienį išvykoje susitinka su Prancūzijos rinktine, kuri yra pastarųjų penkių Europos čempionatų sidabro medalių laimėtoja.

Nors nežais J. Jocytė, rinktinei galės padėti COVID-19 įveikusi gynėja Santa Baltkojienė.

„Su Juste viskas aišku – ji nedalyvaus rungtynėse, o Santa ruošiasi ir padės komandai. Labai ačiū žmogui, kuris atvažiavo po ligos“, – prieš mačą Prancūzijoje sakė rinktinės treneris R. Grigas.

„Justės situacija nėra tragiška. Jei būtų gyvybės ar mirties rungtynės, ji galėtų žaisti. Ji ateityje bus mūsų lyderė, todėl turime ją pasaugoti ir leisti į aikštę tik sveiką“, – pridūrė strategas.

Lietuvos rinktinė atranką į 2023 metų Europos čempionatą pradėjo pergale prieš Suomiją 69:59. Prancūzija 71:90 neprilygo Ukrainai.

Į čempionatą pateks stipriausia šios grupės komanda. Iš dešimties antrąsias vietas atrankos grupėse užimsiančių ekipų į pirmenybes pateks keturios.

Tiesa, jei atrankoje taip pat žaidžiančios finalinio čempionato etapo šeimininkės Slovėnija ir Izraelis finišuos tarp stipriausiųjų, kelialapiai bus perleisti dar dvejoms antras vietas grupėse užimsiančioms rinktinėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)