„CBet“ komandai padėjo tik Kahlilas Thomasas, Justinas Ramanauskas, Laimonas Kisielius, Edvinas Šeškus, Vitalijus Kozys, Lachlanas Andersonas ir kelioms minutėms ant parketo žengęs Nedas Rauluševičius. Jam tai – debiutas „Betsafe-LKL“, trukęs 73 sekundes.

Visi, išskyrus N. Rauluševičių ir L. Andersoną, Jonavos ekipoje žaidė ilgiau nei 30 minučių.

Jonavos komanda galingai pradėjo rungtynes ir ėmė dominuoti (24:8), tiesa, antrojo kėlinio pradžioje svarbius taškus „Rytui“ rinko Maurice’as Ndouras, mažinęs deficitą – 12:24. Legionierių ir Gyčio Radzevičiaus dėka „Rytas“ atsiliko jau tik 24:31, bet Justino Ramanausko ir Edvino Šeškaus tritaškiai vėl atstatė solidesnę „CBet“ persvarą – 37:26.

Po didžiosios pertraukos vilniečiai parodė kitą savo veidą: iš pradžių tritaškį paleido Mindaugas Girdžiūnas, vėliau – Arnas Butkevičius, o galiausiai G. Radzevičius lygino rezultatą – 38:38. Po Virginijaus Šeškaus paprašytos minutės pertraukėlės Jonavos ekipos situacija negerėjo (39:43), o vilniečiai tik didino pranašumą – 53:44.

Intriga po truputį seko (61:49) ir nors liko dar kėlinys, „CBet“ šansų nebeturėjo ir stigo jėgų kovoti. Nepaisant to, Virginijus Šeškus įpusėjus ketvirtam kėliniui dar spėjo užsidirbti techninę pražangą, kai jo auklėtiniai niekaip negalėjo pelnyti taškų. Net ir ji pernelyg nemotyvavo „CBet“ ekipos – svečiai Vilnių paliko pralaimėję.

O paskutiniu šaukštu deguto tapo E. Šeškaus trauma. Iki rungtynių pabaigos likus vos minutei Jonavos komandos lyderis suklupo po vilniečių krepšiu ir buvo priverstas palikti aikštelę.

Vilniečių pergalei užteko 7 tritaškių iš 32 (22 proc.), beje, dvitaškių buvo mesta ne ką daugiau (21/33). Tuo tarpu Jonavos ekipa pataikė 9 tolimus metimus iš 32, o beveik pusę tritaškių realizavo Laimonas Kisielius (4/8).

„Rytas“: Maurice’as Ndouras 18 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), Kennethas Smithas 16, Ivanas Buva 14 (10 atk. kam.), Gytis Radzevičius 11 (9 atk. kam.), Arnas Butkevičius 6.

„CBet“: Laimonas Kisielius 15 (4/8 trit.), Kahlilas Thomasas 13 (7 atk. kam.), Vitalijus Kozys 12 (8 atk. kam.), Justinas Ramanauskas 9, Edvinas Šeškus 7 (8 rez. perd.).

Kitose Lietuvos krepšinio lygos šeštadienio rungtynėse Panevėžio „Lietkabelis“ (6/4) išvykoje 76:65 (21:24, 16:13, 24:9, 15:19) palaužė Alytaus „Dzūkiją“ (4/4).

„Dzūkija“ išsiveržė į priekį mačo pradžioje (14:7), o panevėžiečiams kurį laiką sunkiai sekėsi mažinti atsilikimą. Džordže Gagičius antrojo kėlinio pradžioje lygino rezultatą, Nikola Radičevičius jį persvėrė (28:26) ir galiausiai panevėžiečiai ėmė iniciatyvą į savo rankas – 35:28.

Tik Mindaugo Lukauskio, Joshua Newkirko ir Aleksandro Aranitovičiaus dėka „Dzūkija“ sugebėjo iki ilgosios pertraukos išlyginti rezultatą – 37:37.

Bet antroje rungtynių dalyje „Lietkabelis“ išėjo susikaupęs ir pelnė be atsako 12 taškų, taip susikurdamas rimtą persvarą – 49:37. Nors Adamas Lapeta, M. Lukauskis ir J. Furmanavičius rinko taškus, panevėžiečiai pernelyg persvaros neiššvaistė ir prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 61:46.

Ketvirtame kėlinyje „Lietkabelis“ neatsipalaidavo ir artėjo prie triuškinamos persvaros (68:49), tad paskutinės minutės galiausiai liko tik formalumu.

Panevėžio ekipą į priekį tempė rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Dž. Gagičius. Panevėžio ekipos vidurio puolėjas pelnė 23 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus. Beje, jam tai buvo efektyviausios sezono rungtynės LKL.

„Dzūkija“: Mindaugas Lukauskis 14, Justas Furmanavičius 11 (5 atk. kam.), Adamas Lapeta (8 atk. kam.), Aleksandras Aranitovičius ir Martynas Zigmantavičius – po 10, Joshua Newkirkas 6.

„Lietkabelis“: Džordže Gagičius 23 (5 atk. kam.), Nikola Radičevičius (9 rez. perd.) ir Gabrielius Maldūnas (5 atk. kam.) – po 11, Vytenis Lipkevičius 10.

Standings provided by SofaScore LiveScore