Beveik 21 minutę aikštėje praleidęs M. Blaževičius pelnė 10 taškų (4/8 dvitaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė ir prarado po 1 kamuolį, 3 kartus prasižengė ir pats išprovokavo dvi varžovų pražangas. Jaunojo žalgiriečio sąskaitoje – 10 naudingumo balų.

Bendraudamas po rungtynių su žurnalistais M. Blaževičius tikino, kad žinia apie patekimą į startinę sudėtį jo neišmušė iš vėžių. „Tiesą sakant, nebuvo kažkokių minčių, tik atsakomybė ir noras pasinaudoti tuo šansu. Norėjau mėgautis tokia galimybe, nes juk tai aukščiausio lygio krepšinis, galimybė pasisemti patirties bei pasimokyti iš klaidų, kad jos nesikartotų“, – teigė M. Blaževičius.

20-mečio žalgiriečio oponentai taip pat nesikuklino. 29 metų 220 cm ūgio W. Tavaresas per 22 minutes pelnė 10 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, o 28 metų 213 cm ūgio V. Poirier per 18 min. surinko 12 taškų ir po krepšiais sugriebė 4 kamuolius.

Anot 211 cm. ūgiu pasižyminčio M. Blaževičiaus, grumtis su tokiais galingais krepšininkais buvo neįprasta. „Jie ne tik vyresni, bet žymiai didesni. Ne tik Tavaresas, bet ir Poirier yra labai dideli centrai. Man tai buvo labai neįprasta, bet tuo pačiu – ir labai gera patirtis. Dabar žinau, kur man reikia dirbti“, – pastebėjo antrą sezoną „Žalgirio“ gretose žaidžiantis vidurio puolėjas.

Kalbėdamas apie rungtynes M. Blaževičius teigė, kad komandai bene labiausiai trūko tikėjimo savimi ir savo galimybėmis laimėti. „Pasikartosiu, kaip ir treneris pats pasakė, kad mums reikia patiems pradėti tikėti, jog mes galime. Reikia supykti ne tik ant savęs, bet ir vienas ant kito. Pasakyti, kas yra ne taip, garsiai. O ne, kad mums įmeta, ir mes nuleidę galvas bėgame į gynybą. Puolime buvo daug gerų epizodų, bet kai tik šiek tiek perskubėdavome ar kvailai suklysdavome, „Real“ krepšininkai tuo puikiai pasinaudodavo rengdami savo greitas atakas. Gynyboje mes per lengvai leidome „Real“ krepšininkams rinkti taškus. Būdavo, kad kažkas nepasako, jog neateina užtvara, nepasako, iš kurios pusės ji statoma. Be to, neatsitvėrėme savo žmonių, tad varžovai susirinko nemažai kamuolių po mūsų krepšiu, tai jiems suteikė antrųjų šansų, dėl to irgi buvo labai skaudžių epizodų“, – kalbėjo aukštaūgis.

Visgi, anot M. Blaževičiaus, šiose rungtynėse buvo ir teigiamų momentų. „Ypač puolime mūsų išsidėstymas jau keičiasi, gerėja, tikrai pradedame vienas kitą jausti. Su Zoranu Dragičium buvo epizodas, kai jis man paskutinę sekundę perdavė kamuolį po krepšiu, o aš to visiškai nesitikėjau. Reikia priprasti prie to, ką mums gali įnešti nauji žaidėjai ir tą išnaudoti. Nes tai galėjo būti du lengvi taškai, bet aš suklydau. Yra ir daugiau taisytinų dalykų. Gal būt reikia kažkur sekundę ateiti anksčiau, laiku prasižengti, nes tai daug ką gali pakeisti. Galiausiai jeigu visi tai pakeisime, ateis teigiamas rezultatas visai komandai“, – konstatavo M. Blaževičius.


Devintą nesėkmę iš eilės Eurolygoje patyrusiems kauniečiams Madride negalėjo padėti ne tik J. Nebo, bet ir Paulius Jankūnas bei Joffrey Lauvergne'as. Anot M. Blaževičiaus, pirmi krepšininkų iškritimai turėjo didesnį poveikį, o dabar tokie dalykai tik dar labiau suvienija. „Visi bandome eiti kartu vienas už kitą ir tas žaidimas darosi geresnis, bet to neužtenka pergalei. Mums reikia dar daugiau dirbti ir laukti, kol atvyks tie vyrukai“, – teigė Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas.

Kitas rungtynes Eurolygoje „Žalgiris“ žais lapkričio 16 d. Kaune su priešpaskutinę vietą turnyre užimančia Atėnų „Panathinaikos“ ekipa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)