Kauniečiams Madride negalėjo padėti net trys susižeidę aukštaūgiai – Paulius Jankūnas, Joshas Nebo ir Joffrey Lauvergne'as. Tuo metu „Real“ po krepšiais turėjo tikrą milžiną – 221 cm ūgio Walterį Tavaresą.

„Nepaisant visų aplinkybių, aš tikrai tikėjau, jog galime laimėti“, – prisipažino „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas.

„Sužaidėme solidžias rungtynes, didžiąją rungtynių dalį atsilikinėjome keliais taškais, atrodė, jog dar viena sėkminga atkarpa ir varžovus prispausime. Tačiau pabaigoje lemiamu rungtynių metu tapome šiek nervingi puolime, gynyboje praradome koncentraciją. Galbūt mūsų aukštaūgiai pajautė nuovargį.

Žaidėjams pasakiau, jog praleista per daug taškų. Kai tik pelnydavome taškus, atsipalaiduodavome gynyboje. Tai mane varė į neviltį. Kai tik priartėdavome prie šeimininkų, padarydavome kokią nesąmonę ar tiesiog atsipalaiduodavome gynyboje, pamiršdavome kaip žaisti ar pritrūkdavo sėkmės.

Kaip sakiau, buvo gerų momentų, tačiau to nepakako norint įveikti „Real“, – po dvikovos kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

„Nepaisant to, kiek taškų pelnė varžovai, buvo gerų momentų gynyboje. Žinoma, turėjome bėdų savo baudos aikštelėje.

Pralaimėdavome tokias kovas, kur tereikėjo tik pasigriebti kamuolį, bet mes to nepadarydavome.

Buvome pagavę ritmą puolime. Tačiau visgi žaidėme prieš „Real“. Joje yra vyresnių aukštų žaidėjų, Madrido klubas praleidžia po daugiau nei 70 taškų per rungtynes.

Jei mes sugebėsime praleisti mažiau nei 70 taškų, turėsime šansą iškovoti pergales. Bet viskas susiję. Jei žaisime laukinį krepšinį puolime, paleisime vadžias iš rankų, prarasime galimybes. Privalome turėti didesnę kontrolę puolime, tada ir gynyboje bus lengviau. Taip reikia žaisti Eurolygoje, jei nori laimėti“, – teigė „Žalgirio“ vairininkas.

– Pirmą kartą Marekas Blaževičius akistatą pradėjo starto penkete. Ką manote apie jo pasirodymą?, – po rungtynių buvo paklaustas J. Zdovcas.

– Pasakiau Marekui, jog bus sunku, jis liko vienintelis prieš varžovų priekinę liniją, bet iš kitos pusės tai didžiulė galimybė atsiskleisti.

Matau daug silpnų vietų, kurias jis turi pagerinti. Žinoma, jam nebuvo lengva prieš tokius aukštus varžovus, tačiau jis kovojo.

Jis buvo vienas iš kelių pozityvių dalykų šiame mače bei per pastarąsias kelerias rungtynes.

– Per vieną minutės pertraukėlę pasakėte, jog atvykote į Madridą laimėti, o ne pasižaisti. Kaip manote, ar žalgiriečiams dar reikia tai priminti?

– Kartais taip atrodo, jog krepšininkai neįdeda papildomų pastangų. Be jų išvykos rungtynių Eurolygoje nelaimėsi.

Galbūt namuose kartais gali išsigelbėti, bet aš noriu matyti tas pastangas, papildomą kontaktą varžovui, kažkokį pastūmimą. To trūkumas mane erzina.

Tą patį sakiau ir žaidėjams. Kartais varžovai pelno taškus, o auklėtiniai tą priima ramiais veidais. Mes jiems neturime leisti pelnyti daugiau nei 70 taškų. Tai vienintelis mūsų kelias.

– „Žalgiris“ į „Real“ krepšį pelnė 82 taškus, kas šį vakarą suveikė puolime?

– Žinote, nenorėjau Kaune kalbėti apie varžovų silpnybes, tačiau silpnų vietų jie turi.

Galėjome dar labiau nubausti, tačiau reikia laiku atlikti perdavimą. Jie puikiai skaito situacijas. Gal nėra labai greiti, bet protingi.

Turime dar daug vietos tobulėjimui. Žinote, „Real“ irgi yra tokia komanda, kuri gerai ginasi, tačiau kartais po sėkmingų atakų jie atsipalaiduoja gynyboje. Smagu pelnyti 82 taškus, tačiau dar smagiau pelnyti 100-ą.

Gali laimėti vienas, kitas rungtynes ir su tokiu puolimu bei praleisti daugiau nei 70 taškų, tačiau neturime tiek talento taip žaisti nuolat. Turime komandiškai dirbti.

– Vis netrūksta nuostolių, prieš mačą iš rikiuotės iškrito Joshas Nebo.

– Taip, kiekvienose rungtynėse ar prieš jas vis kažkas nutinka. Niekada neieškau pasiteisinimų ir neverkiu, tačiau negaliu normaliai pasiruošti rungtynėms. Manau, jog turime pakankamai kokybės, bet mus vis lydi traumos ir jos palietė aukštaūgius.

Nelengva tai nuslėpti. Gali bandyti, bet vis tiek būsi skaudžiai nubaustas.

– Ar turite naujienų dėl J. Nebo traumos?

– Jis aukštas ir tvirtas vyrukas, į aikštę žengti galės, kai jau 100 proc. bus pasiruošęs žaisti.

Žinote, gynėjas po čiurnos patempimo prabėgus kelioms dienoms jau gali bėgioti, o Nebo yra aukštaūgis.

Tikiu, jog mūsų medikai padarys viską, kad Nebo galėtų žaisti antradienį.

***

Stringantys žalgiriečiai visiškai priartėjo prie visų laikų komandos antirekordo – 2006-2007 m. sezone buvo užfiksuota dešimties iš eilės pralaimėjimų serija.

Artimiausias rungtynes „Žalgiris“ žais kitą antradienį namuose, lapkričio 16 d. priims Atėnų „Panathinaikos“ ekipą (2/7), o lapkričio 19 d. „Žalgirio“ arenoje susikaus su Stambulo „Fenerbahče“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)