Jei žalgiriečiai „WiZink Center“ arenoje nepateiks staigmenos ir neįveiks Madrido „Real“ (6/2) klubo, jie patirs jau devintą nesėkmę iš eilės ir visiškai priartės prie istorinio komandos antirekordo – 2006-2007 m. sezone buvo užfiksuota dešimties iš eilės pralaimėjimų serija.

O šansų užklupti Pablo Laso auklėtinius jų pačių tvirtovėje – ne tiek ir daug. „Real“ krepšininkai šį sezoną laimėjo visas ketverias namuose žaistas Eurolygos rungtynes ir keturis iš penkių Ispanijos ACB lygos mačų. Tuo metu žaliai-balti išvykose kaip tik atrodo itin varganai: pralaimėjo penkias dvikovas iš tiek pat galimų ir visas – dviženkliais skirtumais: 12, 12, 15, 14 ir 34 taškais.

Realiomis „Žalgirio“ galimybėmis parsivežti ką nors apčiuopiamo iš Madrido netiki ir buvęs abiejų šių ekipų puolėjas Jonas Mačiulis.

„Manau, realių galimybių grįžti su pergale nėra, bet „Žalgiriui“ reikia pradėti nuo kitų dalykų, kuriuos jie turi patobulinti. Dabartinėje situacijoje „Žalgiriui“ būtų pergalė jau tai, jei žaidėjai gerai išsidėstytų aikštėje ir išnaudotų savo stiprybes. O kad kauniečiai laimėtų taškais, nemanau, kad taip įmanoma“, – teigė pats 2015-aisiais su „Real“ kolektyvu Eurolygoje triumfavęs lietuvis.

Vasarą pasiūlymo iš „Žalgirio“ taip ir nesulaukęs 36-erių metų J. Mačiulis galiausiai nusprendė baigti profesionalo karjerą ir krepšinio darbus tęsia kaip Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ konsultantas.

Vis dėlto „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ kovingasis Jonas neslėpė apmaudo, kad „Žalgirio“ vadovai pasirinko ne jį, o 30-metį vokietį Nielsą Giffey'ų, kuris didesnės naudos komandai nei gynyboje, nei puolime taip ir neduoda – renka viso labo po 5 efektyvumo balus.

„Šitą klausimą, dėl ko taip atsitiko, reikia užduoti ne man. Bet matėme, kad Paulius Motiejūnas toliau slapstosi ir įrašinėja konferencijas tik su suderintais klausimais. Man vienas žmogus parašė, kad „Žalgirio“ vadovas – kaip Vladimiras Putinas, nes atsako tik į iš anksto sutartus klausimus, tai net juokas paėmė. Jis tuos dalykus paaiškinti turėtų gyvoje konferencijoje.

Tačiau man skaudu ne dėl to, kas mano pozicijoje žaidžia, o dėl to, kad nebuvo suteikta proga „Žalgiryje“ užbaigti savo karjeros. Kalbėjau su P. Motiejūnu ir tikiu, kad to kvietimo galėjau sulaukti, bet kažkodėl taip neįvyko. O matant, kokie žaidėjai dabar komandoje, net neviltis apima“, – atviravo šios komandos garbę 2005-2009 m. gynęs kaunietis, itin kritiškai atsiliepęs apie šią savaitę „Žalgiris TV“ eteryje pasirodžiusį P. Motiejūno interviu.

Geriausiu 2015-ųjų Lietuvos metų krepšininku pripažintas J. Mačiulis įvardijo ir vieną opią problemą, su kuria šiuo metu susiduria jo gimtojo miesto pasididžiavimas.

„Žalgiryje“ yra surinkti geri vyrai, geri charakteriai. Bet sporte jie pasiteisina tik tada, kai viskas sekasi. O kaip prasideda didelės blogybės, prireikia tų kietesnių charakterių, kurie sunkiu metu galėtų užrėkti, padėtų nusimesti psichologinę naštą ir atvestų į pergales.

Dabar gi yra vien tik geri charakteriai, visi stovi ir žiūri tomis kačiuko akytėmis, nė vienas nenori imtis atsakomybės. Ne geri vyrai žaidžia krepšinį, čia reikia truputėlį ir charakterio, o jo nė vieno nėra. Vasarą buvo padarytos ryškios komandos komplektacijos klaidos.

Nežinau, kokiais kriterijais buvo pakviesti kai kurie žaidėjai. Tikrai norėčiau išgirsti, kokius pliusus matė P. Motiejūnas, pirkdamas juos. Labai norėčiau sužinoti tai, ir dar užduoti papildomus klausimus po to. Tačiau matau, kad taip tikrai neįvyks, nes į gyvą konferenciją P. Motiejūnas nenori išeiti“, – tikino šaukimo ir į olimpinę Lietuvos rinktinę negavęs puolėjas.

J. Mačiulis užjaučia buvusius savo bendražygius – Mantą Kalnietį, Artūrą Milaknį ir Paulių Jankūną, kuriems tenka pakelti kur kas didesnį krūvį, nei jiems jis buvo numatytas prieš sezoną.

Jis palinkėjo žalgiriečiams užsispyrimo ir darbo, nes bijoti jau nebėra ko.

„Dugnas pasiektas, viskas. Dabar, kad ir ką darysi, blogiau būti jau negali. Svarbiausia daryti, nes jeigu tik būsi ryžtingas, tai ir teisėjai sušvilps kažką į tavo pusę, gal tada ateis ir pasitikėjimas. Vyrams tik jo ir reikia. Reikia iš tos duobės išlipti darbu ir užsispyrimu. Klausimas tik, ar yra tų ambicijų ir noro išeiti iš šitos situacijos, nes kalbos čia jau nebepadės. O vietiniame fronte net ir šitie žaidėjai pajėgūs laimėti“, – sureikšminti „Žalgirio“ kluptelėjimo prieš Vilniaus „Rytą“ nebuvo linkęs Jonas.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)