Pirmosios pergalės Eurolygoje dar ieškantys žalgiriečiai, anot P. Motiejūno, kol kas nerodo savo žaidimo. Specialaus pokalbio su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju Ryčiu Kazlausku metu klubo galva papasakojo apie sezono pradžios problemas bei atsakė į „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimus.

„Yra dvi pusės, kurias supranta ir žaidėjai, ir treneriai. Iš vadybinės pusės yra padaryta maksimaliai gera situacija tiek žaidėjams, tiek treneriams – kas liečia atlyginimus, keliones užsakomaisiais reisais, treniruočių sąlygas. Mes visąlaik tą turėjome. Kitas dalykas – žaidimas. Mes visi atsakingi už tą rezultatą, nebėgame nuo atsakomybės ir ją prisiimame. Tas dialogas tiek su žaidėjais – visais kartu ir atskirai, tiek su treneriais – lygiai taip pat, vyksta ir žiūrime, kur kiekvienas galime prisidėti, kad situacija gerėtų“, – teigė P. Motiejūnas.

Po aštuonių iš eilės pralaimėjimų Eurolygoje bei nesėkmės vietiniame fronte dvikovoje su Vilniaus „Ryto“ ekipa, P. Motiejūnas tvirtino, kad buvo objektyvių priežasčių, dėl kurių naujai į komandą įsiliejęs specialistas J. Zdovcas dar nesuspėjo tinkamai sustyguoti komandos žaidimo.

„Pradžioje visai nebuvo treniruočių, nes buvo rungtynės po rungtynių. Kitas dalykas, jis ateina į visiškai naują sistemą. Nenoriu sakyti, kad tai pasiteisinimai, bet tai yra realios priežastys, kodėl jam yra sunku. Jis nepažįsta tų žaidėjų. Bet dabar sakyčiau, kad ir patys žaidėjai savęs nepažįsta.

Kai pamatai tuos pabalusius veidus, kaip jie žaidžia, aš tikiu, kad kiekvienas iš jų yra geresnis nei atrodo dabar. Reikia pažinti žaidėjus, kokie yra dabar, bei atrasti savybes, kad jų žaidimas būtų pagerintas, kad jie būtų tokie, kokie gali būti. Aišku, kad naujojo trenerio atėjimas nėra toks, kokio visi norėtume. Bet tam yra visos priežastys ir tikimės, kad situacija gėrės“, – sakė „Žalgirio“ direktorius.

Pasipildę dviem naujokais „Žalgirio“ vadovybė ir trenerių štabas toliau tęsia aukštaūgio paieškas.

„Daug diskusijų sukėlė Emmanuelio pakeitimas kitais dviem žaidėjais. Bet finansiškai beveik visiškai nenukentėjome. Atsisveikinę su E. Mudiay, atlikusius pinigus išleidome būtent 2 naujokams. Dėl to sprendimas buvo daug lengviau priimamas, kad sustiprintume 1-2 pozicijos grandį. Su 4-os pozicijos žaidėjo pasirinkimu kruopščiai renkamės, galvodami apie ilgalaikę strategiją, gal kitus metus. Kad žaidėjas nebūtų tik skylės užkamšymas tik šiam sezonui. Bet kas dabar atėjęs nepakeis visos komandos veido. Ne vien toje pozicijoje yra problemos“, – aiškino P. Motiejūnas.

Pokalbiui pasisukus apie komandos viziją ir ateitį P. Motiejūnas pripažino, kad daugybė žaibiškų sprendimų kardinaliai nepakeistų komandos žaidimo ir rezultatų, todėl klubas akcentuoja bandymą judėti į priekį su dabartine sudėtimi.

„Netikime tais greitais sprendimais, kai pamoji lazdele ir viskas staiga kitaip. Dabar svarbiausia atgaivinti šituos žaidėjus, kuriuos turime. Ypač tuos, su kuriais turime ilgalaikes sutartis. Turime bandyti žiūrėti, ar ant jų kitą sezoną galime statyti sudėtį. Tuo pačiu metu žiūrėti į Zorano ir Tai atvejį, kaip jie įsilieja, ar jie gali būti komandos lyderiais kitą sezoną“, – teigė „Žalgirio“ vadovas.

Visą pokalbį su P. Motiejūnu galima jau dabar išvysti „Žalgirio“ klubo „YouTube“ kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)