Šiame mače vyriausiojo lietuvių trenerio pareigose debiutuos Rimantas Grigas, pakeitęs praėjusį pavasarį atsistatydinusį Mantą Šernių.

„Komandoje – daug pasikeitimų, bet esame nusiteikusios labai pozityviai ir norime laimėti. Manome, kad suomės mums yra tikrai įveikiama komanda. Jeigu norime sugrįžti tarp elito, laimėti namuose tiesiog privalome be jokių kalbų“, – dvikovos išvakarėse sakė G. Petronytė.

Viena kapitonės minėtų permainų – į rinktinę po ketverių metų pertraukos sugrąžinta puolėja Marina Solopova.

„Pasiilgau jausmo žaidžiant už Lietuvą, džiaugiuosi grįžusi į rinktinę. Manau, turime gana gerą komandą, ir nors susižaidimo trūksta, noro – per akis. Niekam ne paslaptis, kad žaisime per baudos aikštelę, nes turime daug gerų aukštaūgių. Tikiu, kad viskas bus gerai“, – kalbėjo 31-erių klaipėdietė.

Žaidimą per priekinę liniją akcentuoja ir R. Grigas.

„Keitėme komandos žaidimo filosofiją ir puolime, ir gynyboje. Žaidėjos – aukšto lygio, greitai perėmė naujoves, bet liko ir nemažai skylučių, kurias dar bandysime sutvarkyti. Jei anksčiau labiau buvo akcentuojamas žaidimas perimetre, dabar mes stengsimės daugiau žaisti per aukštaūges.

Kalbant apie suomes, jos kibiai ginasi ir savo žaidimą grindžia tolimais metimais. Ypač kietas riešutėlis bus WNBA jau žaidžianti 20-metė Awak Kuier: aukšta, mobili, galinti pati organizuoti puolimą ir pataikyti iš toli“, – dėstė 59-erių specialistas.

Europos čempionato atranką jo auklėtinės pradės ketvirtadienį, nuo 19 val. Sekmadienį lietuvės išvykoje išmėgins jėgas su žemyno vicečempione Prancūzija.

B grupėje taip pat žais Ukraina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)