Tai buvo ne tik pirmoji komandų tarpusavio akistata istorijoje, bet ir apskritai pirmas mačas Lietuvoje svečiams iš Vokietijos.

Šeimininkų gretose dėl traumos nežaidė vienintelis Dovydas Giedraitis, o Vytenis Lipkevičius ir G. Orelikas, dėl kurių buvo abejonių, pradėjo akistatą starto penkete.

Pastarasis ėmėsi „Lietkabelio“ lyderio vaidmens ir per 32 min. suvertė 31 tašką (4/6 dvitaškių, 7/14 tritaškių, 2/3 baudų), vis dėlto pergalei neužteko net ir tiek.

Vokiečiai pradėjo mačą dviem tritaškiais ir iškart atitrūko 10:2. „Lietkabelį“ puolime bandė išjudinti G. Orelikas, tačiau savoje aikštės pusėje panevėžiečiai nesusitvarkė su užduotimis. Vos per pusę kėlinio „Towers“ į varžovų krepšį įmetė 25 taškus, priversdami Nenadą Čanaką griebtis minutės pertraukėlės.

Po pirmo ketvirčio Hamburgo krepšininkai pirmavo 33:23.

Antrame kėlinyje neprabėgus nė 2 min. „Towers“ išnaudojo komandinių pražangų limitą, ir „Lietkabelis“ greitai nupjovė pusę savo deficito. Vis dėlto svečių legionieriai iš JAV oponentų spurto neprasnaudė ir pateikė savų atsakymų – „Tower“ įpusėjus rungtynėms išliko priekyje 50:45.

Po pertraukos daugiausiai puolime iniciatyvos nevengusio G. Oreliko pastangomis „Lietkabeliui“ pagaliau pavyko išlyginti tiek žaidimą, tiek rezultatą – 59:59. Aikštėje užsimezgė kova taškas į tašką, o likus paskutiniam ketvirčiui „Tower“ persvara buvo minimali – 67:66.

Lemiama rungtynių atkarpa prasidėjo 6 taškus pelniusio svečių gynėjo Calebo Homesley skausminga kojos trauma, po kurios amerikietis kurį laiką tęsti kovos nebegalėjo.

Kamuolys iš rankų apmaudžiai slydo ir G. Orelikui, ir Karoliui Giedraičiui, tuo metu Vokietijos uostamiesčio atstovai tiesiog užpylė šeimininkus tritaškiais, kurių per pusę kėlinio pataikė net penkis.

O po šeštojo skirtumas vėl buvo dviženklis – 92:80.

Panevėžiečiai dar suspurdėjo paskutinėmis minutėmis ir mynė oponentams ant kulnų, vis dėlto atsilaikę vokiečiai šventė istorinę pirmąją pergalę Europos taurės turnyre.

Mačą „Cido“ arenos tribūnose stebėjo ir buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris, gimęs Vienoje, bet nuo dešimties augęs Hamburge, į kurį persikėlė jo tėvai.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 31, Nikola Radičevičius (12 rez. perd.) ir Džordže Gagičius (8 atk. kam.) – po 13, Panagiotis Kalaitzakis 11, Karolis Giedraitis 8, Kristupas Žemaitis 7;

„Towers“: Lukasas Meisneris 20 (4/7 trit., 7 atk. kam.), Jaylonas Brownas 20, Robinas Christenas 13, Sethas Hinrichsas 12, Calebas Homesley 10.

Kitose A grupės rungtynėse Krasnodaro „Lokomotiv“ (4/0) svečiuose 98:68 sutriuškino Vroclavo „Šlask“ (0/4), tuo metu Andoros „Morabanc“ (3/1) 61:60 sustabdė Željko Obradovičiaus treniruojamą Belgrado „Partizan“ (3/1).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)