Du laimėjimus iš trijų tarptautiniame fronte pasiekęs „Lietkabelis“ trečiadienį bandys ir pratęsti sėkmingą žygį šiame turnyre, ir reabilituotis savų žiūrovų akivaizdoje po blankaus pasirodymo sekmadienį. Tai padaryti nebus lengva, kadangi dėl traumos tikrai nežais Dovydas Giedraitis, o Vytenis Lipkevičius ir Gediminas Orelikas, kurie nerungtyniavo ir savaitgalį, gali praleisti susitikimą – dėl jų dalyvavimo bus apsispręsta prieš rungtynes.

Į Panevėžį atvyksta turnyro debiutantė Hamburgo „Towers“ ekipa, kuri pralaimėjo visus tris žaistus mačus, bet tik 9 taškais nusileido Belgrado „Partizan“, o praėjusią savaitę – 6 taškais krito Andoroje prieš „MoraBanc“. Kur kas geriau „Towers“ sekasi Vokietijos lygoje, kur per 8 turus pasiekė 5 pergales ir įsitaisė 4-oje pozicijoje.

„Towers“ yra Vokietijos komanda, tačiau žaidžianti visiškai šiai lygai nebūdingą krepšinį – ispanišką, kur vyrauja daug greitų atakų. Taip yra todėl, kad „Towers“ vyr. treneris yra ispanas Pedro Callesas.

Įspūdingai sezoną pradėjo Calebas Homesley, kuris per 2 rungtynes rinko 21,5 taško ir 23 balus, bet šiuo metu yra traumuotas. Praėjusiame ture debiutavo Eurolygos patirties turintis Ray‘us McCallumas – amerikietis sumetė 17 taškų per 28 minutes.

Svarbų vaidmenį puolime atlieka centras iš Estijos Maikas Kotsaras (12 tšk., 10,7 naud. bal.), amerikiečiai Jaylonas Brownas (11,3 tšk., 6,3 naud. bal.) ir Zachary Brownas (9 tšk., 3,7 atk. kam., 8 naud. bal.) bei vokietis Justusas Hollatzas (8,3 tšk., 4,3 atk. kam., 6,7 naud. bal.).

„Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas „kklietkabelis.lt“ svetainei kalbėjo apie būsimą dvikovą, Panagiočio Kalaitzakio rodomą lyderystę, gautas pamokas ir nerimą dėl traumuotų žaidėjų.

– Kokia komanda yra „Towers“?

– Tai yra neįtikėtinai į greitą puolimą bėganti komanda. Jų visas žaidimas paremtas greitu puolimu bei „du prieš du“ kombinacija. Turime kontroliuoti savo puolimą ir nedaryti klaidų, kurios leistų oponentams rinkti taškus iš greitojo puolimo.

– Naujausias „Towers“ pirkinys yra gerai Europoje žinomas R.McCallumas. Kiek jis svarbus?

– Jis labai gerai jaučiasi šioje komandoje, mėgsta tokį žaidimo stilių, kadangi yra atviros aikštės žaidėjas. Taip pat amerikietis yra puikus metikas ir patyręs žaidėjas, kuris moka susikurti progas savo metimams.

– 2 pergalės iš 3 galimų Europos taurėje. Esate patenkintas komandos startu?

– Tai yra tik pradžia – mūsų dar laukia 15-a susitikimų. Jeigu toliau nebūsime sėkmingi, visi greitai pamirš tas tris pergales. Žinoma, kad geriau turėti 2 pergales nei 0, bet tie mačai parodė, jog galime būti konkurencingi tik tokiu atveju, jeigu žaidžiame komandiškai. Taip pat tik sunkiai dirbdami gynyboje – prieš „Šlask“ ir „Dolomiti Energia“ ji buvo aukščiausio lygio. Mūsų jėga turi būti mūsų gynyba.

– Kokia situacija su traumuotais žaidėjais?

– Turime problemų dėl traumų ir aš dar nežinau, kokios sudėties būsime trečiadienį. Dovydas tikrai nežais, Lipkevičiaus ir Oreliko situacija lieka neaiški ir dėl jų spręsime prieš pat rungtynes. Tai mums yra didelė problema, kadangi visi trys žaidėjai yra mūsų startinio penketuko nariai.

– P. Kalaitzakis pastaruoju metu rodo puikią formą. Ar to iš jo ir tikėjotės?

– Kol kas dar tik sezono pradžia. Europos taurėje sužaidė vos 3 mačus, tad nereikia daryti didelio spaudimo. Kalaitzakis turi toliau dirbti sunkiai.

Panagiotis yra jaunas žaidėjas, todėl sezono metu bus geresnių ir blogesnių atkarpų. Aš tikiuosi, kad jis mums padės ne tik taškais, bet ir darbu gynyboje. Tikiuosi, kad jis išlaikys tokį patį intensyvumą gynyboje, o tada viskas susiklostys ir puolime.

– Ko komanda pasimokė iš pralaimėjimo „Nevėžiui-Optibet“?

– Jau pavargau aiškinti, kad LKL negali žaisti 90 proc. savo galimybių. Mes gavome pamoką Jonavoje, tada tai pasikartojo Kėdainiuose.

Galbūt mes dar tik mokomės ir suvokimas ateis vėliau, kad su tokiu požiūriu ir energija mes LKL pirmenybėse nieko nenuveiksime, jau nekalbant apie Europos taurę. Trečiadienį pamatysime, kokią reakciją parodys komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)