Svečiai sekmadienį buvo pranašesni rezultatu 84:75.

Etatinis šalies čempionas principiniam konkurentui išsivežti pergalę iš savo namų tvirtovės leido vos penktą kartą per pastarąjį dešimtmetį. Maža to, net ir šeimininkams paskutiniame kėlinyje išvengus sutriuškinimo, „Rytas“ Kaune laimėjo didžiausiu skirtumu nuo 2007-ųjų, kai pergalė pasiekta rezultatu 87:72.

„Gėdingas pralaimėjimas“, – apibendrino komandą ketvirtame ketvirtyje iš mirusiųjų prikėlęs Lukas Lekavičius.

Gynėjas per paskutines 10 rungtynių minučių pelnė net 19 iš savo 23 taškų ir iš viso užsitarnavo 27 naudingumo balus.

Tačiau jokio lygiaverčio padėjėjo L. Lekavičiui neatsirado – gal išskyrus 12 taškų ir 8 atkovotus kamuolius surinkusį Joshą Nebo.

„Ypač pirma rungtynių pusė tikrai buvo baisi. Antroje stengėmės pasivyti varžovus, puolėme protingiau, bet buvo jau per vėlu. Nežinau, kas taip išmušė iš vėžių, gal „Ryto“ gynyba besikeičiant dengiamaisiais. Ir patys blogai dirbome gynyboje – viskas buvo blogai“, – jokios paguodos nematė „Žalgirio“ įžaidėjas.

Tuo metu „Ryto“ gretose pirmu smuiku griežė vidurio puolėjas Ivanas Buva.

Kroatas nebuvo tokia dominuojanti jėga kaip praėjusį balandį, kai pelnė 32 taškus ir padėjo vilniečiams taip pat triumfuoti Kaune – tik po žymiai atkaklesnės kovos (86:85).

Vis dėlto ir šįkart „centras“ pasiūlė 21 tašką bei 5 atkovotus kamuolius, tiesa, suklydo net 6 kartus.

„Dominavome visas rungtynes, tik pabaigoje šiek tiek atsipalaidavome. Ketvirtame kėlinyje sulėtinome tempą, kamuolys prasčiau judėjo, o „Žalgiris“ pradėjo dažniau keistis dengiamaisiais, L. Lekavičius pataikė sunkių metimų. Bet skirtumas jau buvo per didelis – pergalės nusipelnėme. Žaisdami du prieš du žinojome, kuris žalgirietis eis į pagalbą, stengėmės pristatyti kamuolį jo paliktam „Ryto“ žaidėjui. Viską įvertinus, sužaidėme geras rungtynes, ypač gynyboje“, – komentavo I. Buva.

Tiesa, 30-metis krepšininkas teigė, jog pirmosios LKL lyderių akistatos reguliariajame sezone nėra prasmės sureikšminti.

„Tai nieko nereiškia. Na, gal tik šią akimirką, bet viskas spręsis kitoje sezono stadijoje – juk turbūt vėl susitiksime finale“, – pažymėjo „Ryto“ lyderis.


Dėl traumų „Žalgiriui“ trūko Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o, „Rytui“ nepadėjo Vaidas Kariniauskas, Tanneris Leissneris ir Jarvisas Williamsas.

Kitos tarpusavio rungtynės komandų laukia sausio 23 d. Vilniuje.

Principines rungtynes išvykoje „Rytas“ paskutinį sykį buvo laimėjęs praėjusį balandį, tačiau tuomet dėl karantino mačas vyko tuščioje „Žalgirio“ arenoje. O stebint vietos publikai vilniečiams pergalę iš Kauno pastarąjį kartą buvo pavykę išsivežti dar 2017 metais.

„Žalgiris“ išlieka LKL turnyro lentelės viršūnėje, tačiau įkandin sekantis „Rytas“ yra sužaidęs rungtynėmis mažiau.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)