Gedimino Petrausko vadovaujami Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ (2/5) krepšininkai rezultatu 67:60 (19:15, 14:22, 19:8, 15:15) kiek netikėtai palaužė Panevėžio „Lietkabelio“ (5/4) krepšininkus.

Tai buvo pirmasis komandų tarpusavio susitikimas šiame sezone, kurį sėkmingiau pradėjo svečiai iš Kėdainių: spurtas 13:3 ir dviženklė „Nevėžio-Optibet“ persvara jau pačioje rungtynių pradžioje. N. Čanakas buvo priverstas budinti savo komandą prašydamas minutės pertraukėlės, kuri iš dalies suveikė, kadangi „Lietkabelis“ savo atsilikimą sumažino iki 4 taškų (15:19).

Antrąjį kėlinį aikštės šeimininkai pradėjo dviem taikliais tolimais metimais paeiliui, kurie leido išsiveržti į priekį (21:19). Visą ketvirtį po truputį savo pranašumą didinę panevėžiečiai kėlinio pabaigoje turėjo jau 9 taškų persvarą (37:28), tačiau jos išsaugoti nesugebėjo – Domantas Vilys smeigė tolimą metimą, Rihardas Kuksikas pridėjo du taiklius baudos metimus ir po dviejų kėlinių komandas skyrė 4 taškai (33:37).

Iki didžiosios pertraukos abi ekipos turėjo aiškiai išreikštus lyderius: „Nevėžio-Optibet“ gretose R. Kuksikas ir Danielius Lavrinovičius atitinkamai buvo surinkę po 12 ir 11 taškų, tuo tarpu „Lietkabeliui“ Nikola Radičevičius buvo spėjęs pelnyti 11.

Po didžiosios pertraukos ant parketo geriau atrodė svečiai iš Kėdainių, kurie ne tik sunaikino savo atsilikimą, bet ir išsiveržė į priekį (46:40). Savo pranašumą G. Petrausko auklėtiniai minimaliai padidino ir prieš lemiamą rungtynių ketvirtį „Nevėžis-Optibet“ turėjo 7 taškų persvarą (52:45).

Ketvirtajame kėlinyje iniciatyvos ėmęsis Kaspars Berzins smeigė du tolimus metimus, kurie leido sušvelninti panevėžiečių atsilikimą iki 3 taškų (53:56), o N. Radičevičiaus ir Dorde Gagičiaus tandemas dvejose atakose paeiliui vėl išvedė „Lietkabelį“ į priekį (57:56). Greitas „Nevėžio-Optibet“ atsakas 4:0 leido susigrąžinti nedidelį pranašumą (60:57), o trapią „Nevėžio-Optibet“ persvarą padidino taiklūs Abramo Cankos baudų metimai (62:57). „Lietkabelis“ į tai atsakė tolimu metimu (60:62), tačiau neatkovotas kamuolys gynyboje kainavo brangiai – Marius Valinskas šaltakraujiškai realizavo abi baudas ir prieš lemiamą aikštės šeimininkų ataką svečiai turėjo 4 taškų pranašumą (64:60). „Lietkabelio“ krepšininkams nepavyko sėkmingai užpulti ir „Nevėžis-Optibet“ šventė pergalę rezultatu 67:60.

Kėdainių komandoje rezultatyviausias buvo Rihardas Kuksikas. Latvis pelnė 14 taškų bei atkovojo 9 kamuolius. Jam puikiai talkino Danielius Lavrinovičius ir Marius Valinskas, kurie pridėjo po 11.

„Lietkabelio“ gretose rezultatyviausias buvo Nikola Radičevičius. Jis pelnė 18 taškų.

„Nevėžis-Optibet“: Rihardas Kuksikas (9 atk. kam.) 14, Danielius Lavrinovičius ir Marius Valinskas po 11, Abramo Canka 10.

„Lietkabelis“: Nikola Radičevičius 18, Kaspars Berzins (5 atk. kam.) 16.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)