Pašaukti savo sirgalių, žaidėjai sustojo, o ekipos senbuviai Mantas Kalnietis ir Artūras Milaknis emocingai kalbėjo, jog komanda daro viską, ką gali, kad pagerintų savo žaidimą.

Regis, pasiaiškinimai buvo priimti: žalgiriečiai buvo išlydėti į rūbinę įprasta palaikymo skanduote.

Spaudos konferencijoje po rungtynių kauniečių gynėjas Lukas Lekavičius neslėpė, jog toks sirgalių manevras nustebino.

„Taip dar nebuvo atsitikę, bent kiek aš esu čia. Nors ir žaidžiame tikrai prastai, fanai tikrai gražiai mus palaiko, viskas ten buvo tvarkoje. Jie tiesiog norėjo sužinoti, kodėl taip blogai žaidžiame. Bet atsakymo į šį klausimą kol kas nėra. Tiesiog reikia dirbti, stengtis ir išlipti iš šitos duobės“, – kalbėjo 23 taškus sekmadienį pelnęs krepšininkas.

„Dieve, mums tikrai reikia tokio spaudimo, mes ir nusipelnėme fanų klausimų. Jie palaiko mus, bet net jei būtų priešingai, patys turėtume suprasti, kokiame klube žaidžiame. Sirgaliai šiandien tai tik priminė“, – pridūrė „Žalgirio“ vairininkas Jure Zdovcas, paklaustas, ar aistruolių reakcija prideda papildomo spaudimo komandai.

„Žalgirio“ arenos tribūnos sekmadienį pradėjo „kraujuoti“ dar antrame kėlinyje – dalis nuo aikštėje regėto vaizdo pakraupusių gerbėjų į savo vietas taip ir nebegrįžo.

Jie nebepamatė, kaip 24 taškų skirtumu prieš pertrauką triuškinti šeimininkai keturiais tritaškiais paskutiniame ketvirtyje apkarpė nepadorų skirtumą ir užklupo varžovus spaudimu nuo galinės linijos.

Vis dėlto esmės tai nebepakeitė – „Ryto“ pergalė buvo visiškai pelnyta.


Šeimininkų gretose sekmadienį debiutavo Tai Websteris, per 5 min. pasižymėjęs vieninteliu taikliu dvitaškiu, tuo metu kitas šią savaitę į Lietuvą atvykęs ekipos naujokas Zoranas Dragičius pradėjo susitikimą starto penkete, žaidė 18 min. ir surinko 7 taškus bei atkovojo 3 kamuolius.

Mačas sunkus buvo ir „Rytą“ papildžiusiam Maurice'ui Ndourui, kuris vos per 7 min. išnaudojo asmeninių pražangų limitą, ir nors realizavo abu baudų metimus, suklydo 4 kartus.

Dėl traumų „Žalgiriui“ trūko Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o, „Rytui“ nepadėjo Vaidas Kariniauskas, Tanneris Leissneris ir Jarvisas Williamsas.

Kitos tarpusavio rungtynės komandų laukia sausio 23 d. Vilniuje.

Principines rungtynes išvykoje „Rytas“ paskutinį sykį buvo laimėjęs praėjusį balandį, tačiau tuomet dėl karantino mačas vyko tuščioje „Žalgirio“ arenoje. O stebint vietos publikai vilniečiams pergalę iš Kauno pastarąjį kartą buvo pavykę išsivežti dar 2017 metais.

„Žalgiris“ išlieka LKL turnyro lentelės viršūnėje, tačiau įkandin sekantis „Rytas“ yra sužaidęs rungtynėmis mažiau.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)