Tik paskutiniajame kėlinyje sulaukę deramo Kauno „Žalgirio“ pasipriešinimo, maždaug 400 iš sostinės atsekusių aistruolių palaikomi vilniečiai nugalėjo rezultatu 84:75.

„Galbūt neturime labai daug sirgalių, bet tikiuosi, kad po šių rungtynių vienam kitam automobilyje ant veidrodėlio atsiras naujas pakabukas su „Ryto“ kvapu“, – įkvėptas retos pergalės prieš Lietuvos čempionus, pareiškė G. Žibėnas.

Jo auklėtiniai dominavo aikštėje didžiąją susitikimo dalį ir vienu metu pirmavo net 24 taškais.

Nors Luko Lekavičiaus paragintas „Žalgiris“ dvikovos pabaigoje pasistengė išvengti sutriuškinimo ir net buvo pavojingai priartėjęs 5 taškų skirtumu, „Rytas“ psichologinį testą išlaikė.

„Mano nuomone, kontroliavome visas rungtynes nuo pradžios iki galo. Pabaigoje „Žalgiris“ ėjo va banque, o mes šiek tiek per anksti patikėjome pergale. Kelios nedovanotinos klaidos – ir atsidūrėme įtemptesnėje padėtyje. Tačiau šiaip pagarba žaidėjams, išpildė visas užduotis, tik gal nepristabdėme L. Lekavičiaus“, – patenkintas buvo G. Žibėnas.

Vicečempionų gretose taškų pelnė visi devyni ant parketo pasirodę žaidėjai, ir tai – dar vienas džiaugsmas jų treneriui.

„Nebuvo jokio skirtumo tarp starto penketo ir atsarginių. Visi buvome pasiruošę kovai ir turime atitinkamą rezultatą. Norėjome reabilituotis po labai prastų rungtynių Stambule ir tai pavyko.

Puolime norėjome nebežaisti statiško krepšinio per Ivaną Buvą, kas mus jau pačius kartais veda iš proto. Vietoje to norėjome šiandien smagiau pajudinti kamuolį, įtraukti visus. Taikėmės mušti „Žalgirį“ per close-out situacijas ir, aišku, nenorėjome po susikeitimo žaisti prieš Joshą Nebo, kuris turi gerą kūną. O gynyboje reikėjo neleisti varžovams judėti į stipriąją pusę, prižiūrėti J. Nebo ir „Žalgirio“ metikus – „naikinti“ kiekvieną užtvarą ir visada būti šalia snaiperių“, – pasiteisinusį rungtynių planą apžvelgė „Ryto“ vairininkas.

Prieš dvikovą jis prognozavo, jog Eurolygoje visus 8 susitikimus pralaimėjęs „Žalgiris“ bus „nenuspėjamas ir alkanas“. Priminus šiuos žodžius ir paklausus, ar realybėje taip ir buvo, G. Žibėnas susimąstė.

„Nežinau, kaip atsakyti į šį klausimą. Čia jau ne mūsų kiemas, mes turime savų reikalų ir bėdų. Bet pažiūrėkite, kaip jie žaidė paskutines 5 min. – jiems buvo beveik pavykę grįžti į rungtynes“, – kritikuoti oponentus vengė specialistas.


Jis taip pat nepraleido progos atkreipti dėmesį į penkias asmenines komandos naujoko Maurice'o Ndouro pražangas, smarkiai apribojusias senegaliečio žaidimo laiką.

„Privalau pasakyti, kad šiandien mums buvo užfiksuota labai daug „pigių“ pražangų. Žmogus atvažiuoja iš kito kontinento, ir jam leidžiama sužaisti tik 7 min. Čia – mano nuomonė ir tiek“, – sakė G. Žibėnas.

Dėl traumų „Žalgiriui“ trūko Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o, „Rytui“ nepadėjo Vaidas Kariniauskas, Tanneris Leissneris ir Jarvisas Williamsas.

Kitos tarpusavio rungtynės komandų laukia sausio 23 d. Vilniuje.

Principines rungtynes išvykoje „Rytas“ paskutinį sykį buvo laimėjęs praėjusį balandį, tačiau tuomet dėl karantino mačas vyko tuščioje „Žalgirio“ arenoje. O stebint vietos publikai vilniečiams pergalę iš Kauno pastarąjį kartą buvo pavykę išsivežti dar 2017 metais.

Pirmą nesėkmę LKL patyręs „Žalgiris“ išlieka turnyro lentelės viršūnėje, tačiau įkandin sekantis „Rytas“ yra sužaidęs rungtynėmis mažiau.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)