Slovėno auklėtiniai namuose pralaimėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lyderių dvikovą 75:84.

Galutinis rezultatas neatspindi įvykių aikštėje: jau susitikimo pradžioje svečiai audė čempionų kailį ir antro kėlinio pabaigoje triuškino juos 24 taškų skirtumu.

„Pirma mačo pusė buvo visiškai nepriimtina. Po pertraukos žaidėme geriau, bet iš esmės rungtynes pralaimėjome dar iki to laiko“, – pripažino J. Zdovcas.

– Kaip gali „Žalgiriui“ stigti motyvacijos prieš tokias rungtynes?

– Negaliu įlįsti į žaidėjų galvas. Žinoma, galima ieškoti pasiteisinimų. Negaliu pasakyti, kad komanda nesistengė, kaip ir mače su Berlyno ALBA. Bet kam tai rūpi. Kam įdomu, kas dabar žaidžia „Žalgiryje“, kiek traumuotų krepšininkų turime – niekam. „Žalgiris“ privalo laimėti kiekvieną susitikimą, o jei nelaimi – tai bent kovoti iki paskutinės akimirkos. Toks yra „Žalgirio“ statusas, bet kai kurie žaidėjai nesupranta, kokiame klube atsidūrė. Tai – pagrindinė problema.

Kad laimėtume, mums reikia dešimties krepšininkų. Bet ankstesnėse LKL dvikovose kai kurie jų galėdavo pailsėti prieš Eurolygos iššūkius. Sakiau jiems, kad šįkart bus kitaip, kad čia – tarsi dar viena Eurolygos akistata, kad reikės kiekvieno iš jų maksimumo. Tačiau akivaizdu, kad taip jo negavome.

– Edgaras Ulanovas per 5 min. suklydo 3 kartus ir daugiau nežaidė. Ar galite pasakyti, kodėl toks krepšininkas atrodo taip prastai?

– Aš jį labai palaikau, kalbėjausi su juo ir prieš šią dvikovą. Tikiu, kad jis per vieną sezoną nepamiršo, kaip žaisti krepšinį. Vis dar tikiu, kad jis yra labai geras žaidėjas. Turime visi jam padėti kuo greičiau išlipti iš šitos duobės. Nors tikrai nesitikėjau, kad šiandien jis priims tokius blogus sprendimus. Dėl to nusprendėme nebeleisti jo į aikštę. Paprastai stengiuosi suteikti jam galimybę LKL pajusti žaidimo ritmą, bet akivaizdu, kad šįkart jis turėjo didelių problemų.

– Kokį puolimo planą buvote paruošęs prieš „Ryto“ gynybą besikeičiant dengiamaisiais?

– Po praėjusio mačo neturėjome laiko ruoštis tam treniruotėse. Analizavome žaidimą vaizdo peržiūrose, kalbėjomės. Turime dvi tris puolimo sistemas. Bet viskas atsiremia į žaidimo „skaitymą“: jeigu jis nėra operatyvus, pasipila blogi sprendimai, prasti perdavimai. Mums „skaityti“ įvykius sekasi tikrai nekaip, čia – jokia paslaptis. Tačiau dar didesnė bėda buvo mūsų pačių gynyba pirmoje rungtynių pusėje, dėl kurios smarkiai kentėjome, išsigandome, ėmėme nervintis.

Mes tiesiog siaubingai ginamės vienas prieš vieną. „Rytas“ įveikdavo mus per lengvai. Esame lėta komanda, todėl turime labiau padėti vienas kitiems, visi penki žaidėjai aikštėje turi dalyvauti komandinės gynybos veiksmuose, laiku ateiti į pagalbas, laiku perimti laisvus varžovus. Viena tai daryti treniruotėje, kita – rungtynėse. Mums tikrai dar reikia daug padirbėti.

– Ar permainas ekipos sudėtyje atlikote galvodamas tik apie šį sezoną, ar esama ir ilgalaikių sumanymų?

– Žinote, šiuo metu nėra lengva rasti gerų pasirinkimų rinkoje. Mūsų biudžetas taip pat riboja galimybes, nors pinigai šiuo atveju ir nėra svarbiausias dalykas. Tiesiog nėra žaidėjų, galinčių atvykti, o tuomet tenka rinktis iš to, kas lieka. Zoranas Dragičius šiandien šį tą parodė, Tai Websteriui reikia daugiau laiko. Šios rungtynės mums buvo netinkamu laiku – geriau būtų buvę žaisti su silpnesniu priešininku.

– Kada apskritai „Žalgiriui“ ateis „tinkamas laikas“ – ar galite nustatyti terminą pirmai pergalei?

– Kalbate apie Eurolygą? Nėra ko slėpti – mums dabar tikrai sunku. Mūsų darbas – uoliai dirbti, nes šiuo metu nesame tinkamo lygio komanda. Taip pat ir pasitikėjimas savimi yra smukęs – juk tai akivaizdu. Tikiuosi, pergalė ateis greitai. Kartais ji pasirodo tada, kai tikiesi mažiausiai – ir atvirkščiai.

– Žinome, kad esate gynybos šalininkas, bet šis „Žalgiris“ talento gynyboje neturi. Ar manote, kad jums gali kas nors pavykti su šia komanda?

– Dirbame ties gynyba, dirbame ties puolimu. Bet talentingi nesame abiem aspektais. Esame vienpusiška komanda, neturime daug taktinių ginklų. Tarkime, vieną tokių panaudojau šiandien rungtynių pabaigoje, kai Tyleris Cavanaugh žaidė vidurio puolėju. Bet apskritai mūsų arsenalas – skurdus. Mūsų žaidėjai – panašaus stiliaus, pavyzdžiui, abu vidurio puolėjai negali sėkmingai žaisti nugara į krepšį, mesti iš tolimesnių distancijų. Kai varžovai prisitaiko prie mūsų žaidimo, neturime daug būdų į tai reaguoti. Todėl manau, kad geras galimybes laimėti turėsime tik tada, jei į savo krepšį praleisime ne daugiau kaip 70 taškų.

– Manote, kad naujas aukštaūgis išspręstų bent dalį komandos problemų?

– Taip, žinoma. Tik sunku jį surasti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Šeimininkų gretose sekmadienį debiutavo Tai Websteris, per 5 min. pasižymėjęs vieninteliu taikliu dvitaškiu, tuo metu kitas šią savaitę į Lietuvą atvykęs ekipos naujokas Zoranas Dragičius pradėjo susitikimą starto penkete, žaidė 18 min. ir surinko 7 taškus bei atkovojo 3 kamuolius.

Mačas sunkus buvo ir „Rytą“ papildžiusiam Maurice'ui Ndourui, kuris vos per 7 min. išnaudojo asmeninių pražangų limitą, ir nors realizavo abu baudų metimus, suklydo 4 kartus.

Dėl traumų „Žalgiriui“ trūko Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o, „Rytui“ nepadėjo Vaidas Kariniauskas, Tanneris Leissneris ir Jarvisas Williamsas.

Kitos tarpusavio rungtynės komandų laukia sausio 23 d. Vilniuje.

Principines rungtynes išvykoje „Rytas“ paskutinį sykį buvo laimėjęs praėjusį balandį, tačiau tuomet dėl karantino mačas vyko tuščioje „Žalgirio“ arenoje. O stebint vietos publikai vilniečiams pergalę iš Kauno pastarąjį kartą buvo pavykę išsivežti dar 2017 metais.

„Žalgiris“ išlieka LKL turnyro lentelės viršūnėje, tačiau įkandin sekantis „Rytas“ yra sužaidęs rungtynėmis mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)