Penktą kartą per aštuonerias rungtynes laimėjusios „Zenit“ ekipos vyriausias treneris Xavi Pascualis po mačo subtiliai pasveikino lietuvį. „Esu laimingas už savo žaidėjus, ypač už tuos, kurie šį vakarą pagaliau pasirodė Eurolygoje ir pareiškė, kad jie irgi čia yra. Nuoširdžiai džiaugiuosi, nes puikiai žinau, kaip sunkiai jie dirba treniruotėse ir kaip jiems reikėjo gerų rungtynių“, – kalbėjo X. Pascualis.

Nors „Zenit“ strategas tiesiogiai Kuzminsko neįvardino, bet galima neabejoti, kad jo žodžiai buvo skirti būtent lietuviui. Vasarą iš Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipos į „Zenit“ persikėlęs M. Kuzminskas iki mačo su „Anadolu Efes“ Eurolygoje per septynerias rungtynes iš viso buvo pelnęs 13 taškų, atkovojęs 10 kamuolių, pataikęs 1 dvitaškį iš 6 ir 2 tritaškius iš 6, bei surinkęs 12 naudinumo balų. Visa tai atlikta per 58 aikštėje praleistas minutes.

Penktadienį 32 metų krepšininkas ant parketo praleido 22 minutes, pelnė 15 taškų (2/3 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 22 efektyvumo balus.


Po rungtynių M. Kuzminskas teigė, kad svarbiausia – komandos pergalė, o ne asmeniniai rodikliai. „Galiu atvirai pasakyti, kad labiausiai džiaugiuosi komandos žaidimu. Nes mes būtent ir žaidėme kaip komanda, tai patvirtina ir 19 rezultatyvių perdavimų. Dar smagiau, kad kai ketvirtame kėlinyje varžovai pradėjo mažinti mūsų pranašumą, mes pademonstravome charakterį, pataikėme svarbius metimus ir iškovojome pergalę“, – teigė M. Kuzminskas.

Dvi pergales iš eilės iškovojusi Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipa po aštuonių turų Eurolygoje užima septintą vietą. „Puiku, kad laimėjome, bet mes dar nieko nepasiekėme. Eurolygos sezonas labai ilgas, tad mūsų laukia daug svarbių rungtynių. Bet jei mes žaisime taip, kaip su „Anadolu Efes“, gerai dirbsime gynyboje ir stabiliai atakuosime iš tolimos distancijos, mums siekti pergalių bus tik lengviau“, – pastebėjo M. Kuzminskas.

Kitas rungtynes „Zenit“ žais lapkričio 12 d. savo aikštėje su Pirėjo „Olympiacos“ ekipa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)