Siaubingai dvikovą pradėję Lietuvos čempionai namuose nusileido Berlyno ALBA 71:79.

„Kasamės vis giliau ir giliau. Manau, kad mes netikime vienas kitu. Net keista matyti, kad atkovojome daugiau kamuolių puolime nei varžovai – rungtynių metu atrodė, kad jie susirenka viską. Mes tikrai prastai atsitvėrėme savo oponentus nuo krepšio“, – komentavo J. Strelniekas.

Traumų jau kelis kartus šiame sezone stabdytas 32-ejų krepšininkas penktadienį vėl nebuvo tausojamas ir žaidė daugiausiai komandoje – lygiai pusvalandį.

Nors surinko 16 taškų ir po 4 rezultatyvius perdavimus bei atkovotus kamuolius, latvis broko neišvengdavo lygiai kaip ir jo komandos draugai.

J. Strelniekas pripažįsta – nesėkmių virtinės prislėgta komanda yra praradusi psichologinę pusiausvyrą.

– Koks dabar yra pasitikėjimo lygis „Žalgirio“ rūbinėje?

– Ne toks jau didelis – turbūt viską atspindi vaizdas aikštėje. Rūbinėje stengiamės vienas kitą palaikyti, darome viską, ko reikia. Bet aikštėje to nematyti.

– Ko šiai komandai labiausiai trūksta?

– Būtent pasitikėjimo – abiejose aikštės pusėse, tiek gynyboje, tiek puolime.

– Ar „Žalgiris“ nors kiek patobulėjo per praėjusį mėnesį?

– Mūsų rezultatas – 0/8. Taigi, dar ne.

– Kiek papildomo spaudimo ant jūsų pečių krauna faktas, kad šis startas Eurolygoje – blogiausias klubo istorijoje?

– Esame profesionalai, turėtume susidoroti su spaudimu. Tai, ką turėtume jausti, yra gėda. Juk sirgaliai ateina mūsų pažiūrėti, palaikyti. O viskas, ką darome mes, yra pralaimėjimai. Turime tai pakeisti, nes fanai to nenusipelno.

Šeimininkai penktadienį vertėsi be traumuotų Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o, ALBA trūko tik neseniai po sudėtingos kelio traumos atsigavusio Stefano Peno.

Pergalių ir pralaimėjimų balansas komandų tarpusavio susitikimų istorijoje – vis dar palankesnis kauniečiams, laimėjusiems 6 iš 11 rungtynių.

„Žalgiris“ po savaitės Eurolygos sezoną tęs svečiuose pas Madrido „Real“ (Ispanija), ALBA priims nugalėtojų titulą ginantį Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija).

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)