Tuo metu pokyčių nestokojantis „Žalgiris“ (0/7) penktadienį namų arenoje bandys nutraukti nesėkmių seriją bei pagaliau iškovoti pirmą pergalę Eurolygoje.

ALBA vyriausiasis strategas Israelis Gonzalezas Kaune viliasi išvysti žaidimą gerinančius ir tobulėjančius savo auklėtinius.

„Žalgiris“ turi pokyčių komandoje. Varžovai mums prisistatys nauju veidu. Nepriklausomai nuo rezultatų, rungtynės po rungtynių norime tapti tik geresniais bei toliau tobulinti komandinį darbą“, – teigė ALBA vadovaujantis ispanas.

Gynėjas Marcusas Erikssonas išskyrė ypatingą „Žalgirio“ arenos atmosferą, dėl kurios svečių užduotys taps tik sudėtingesnės.

„Dėl garsiai komandą palaikančių „Žalgirio“ sirgalių žaisti Kaune visada yra iššūkis. Iki šiol varžovai turėjo problemų ir neragavo pergalės skonio. Žinoma, Kauno ekipa norės tai pakeisti ir bus pasirengusi kietai kovai.

Mums svarbu išlikti susikaupusiems 40 minučių bei demonstruoti mūsų geriausią krepšinį“, – teigė ALBA atstovaujantis švedas.

Buvęs ALBA kapitonas Nielsas Giffey net 7-erius metus vilkėjo Berlyno ekipos marškinėlius ir pirmą kartą stos prieš savo buvusią ekipą.

„Man tai išties bus keista, kai apsižiūrėjęs aikštėje turėsiu sau priminti, kad dabar nesu su geltonais marškinėliais“, – vokiečių leidiniui „Berliner-Sonntagsblatt“ prisipažino 30-metis N. Giffey.

ALBA klube augęs ir tobulėjęs N. Giffey išvyko į JAV universitetą, o grįžęs atstovavo Berlyno komandai 7-erius metus, penktadienį jo laukia nauja patirtis.

„Tai išties kelia įtampą. Dar nesu anksčiau buvęs kitoje barikadų pusėje. Tačiau krepšinis yra viena, o per minutes prieš tai ir po to tikrai džiaugsiuosi. Per daugelį metų ryšys su šiuo klubu tapo labai stiprus“, – sakė dabartinis „Žalgirio“ žaidėjas.

N. Giffey teigė, kad seka ALBA rezultatus, kai tik gali. Šiuo metu ALBA turi dvi pergales, o „Žalgiris“ vis dar šį sezoną neragavo pergalės skonio.

„Laukiame lūžio. Į komandą atėjo daug naujų žmonių, tuomet buvo atleistas treneris, kai nebuvo sulaukta norimų rezultatų, – kalbėjo Berlyno merės Franziskos Giffey sūnėnas. – Šiuo atžvilgiu ALBA turi pranašumą – tas pats branduolys, pastovus treneris“.

Mačas tarp Lietuvos ir Vokietijos čempionų penktadienį prasidės 20 val.

Šeimininkams kovoti su ALBA tikrai nepadės traumuoti Joffrey Lauvergne'as ir Paulius Jankūnas, kuriam ketvirtadienį atlikta menisko operacija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)