Pasak „Žalgirio“ gydytojo Vytauto Kailiaus, P. Jankūnui pajutus skausmus ir jį apžiūrėjus „Žalgirio“ komandos medikams, buvo įtariamas menisko plyšimas.

Po ortopedo-traumatologo, profesoriaus Rimtauto Gudo apžiūros ir testavimų bei magnetinio rezonanso tyrimo, ši diagnozė pasitvirtino.

Reabilitacinį gydymą ir fizioterapijos procedūras planuojama pradėti nedelsiant, praėjus keletui dienų po operacijos.

Tikimasi, jog P. Jankūnas į aikštelę turėtų sugrįžti po 4–5 savaičių.

Kadangi iš rikiuotės dėl traumos ir atliktos operacijos yra iškritęs ir dar vienas priekinės linijos žaidėjas Joffrey Lauvergne'as, „Žalgiriui“ neišvengiamai teks ieškotis ir dar vieno naujoko. Šį kartą priekinėje linijoje.

Per savaitę su Emmanueliu Mudiay atsisveikinęs ir sutartis su gynėjais Zoranu Dragičiumi ir Tai Websteriu sudaręs „Žalgiris“, anot pranešimų, toliau labai aktyviai dairosi žaidėjų rinkoje.

Anot Ispanijos žiniasklaidos, „Žalgirio“ akiratyje yra atsidūręs Belgijos rinktinės vidurio puolėjas, Manresos BAXI komandai šiuo metu atstovaujantis 208 cm ūgio Ismaelis Bako.

Krepšininkas turi žaidimo Eurolygoje patirties. 2019-2021 m. jis atstovavo Vilerbano ASVEL komandai ir per du sezonus pajėgiausiame Europos krepšinio klubiniame turnyre sužaidė 51 rungtynes. Per jas jis rinkdavo po 5,1 taško ir atkovodavo po 2,9 atšokusio kamuolio.

Ispanijos čempionate šį sezoną belgas pelno po 10,3 taško ir sugriebia po 5,9 atšokusio kamuolio, aikštėje praleisdamas po 22 min.


Artimiausias Eurolygos rungtynes kauniečiai namie žais jau šį penktadienį ir susirems su Berlyno ALBA. Šių rungtynių metu priekinėje linijoje žalgiriečiai turės Joshą Nebo, Mareką Blaževičių ir Tylerį Cavanaugh.

Šiuo metu „Žalgiris“ yra absoliutus turnyro autsaideris, pralaimėjęs visas 7 žaistas rungtynes.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)