Jau po dviejų turų atleistas austras Martinas Schilleris kol kas yra vienintelis šį sezoną darbo netekęs Eurolygos treneris.

Be to, „Žalgiris“ jau oficialiai atsisveikino ir su vienu žaidėju – vilčių nepateisinusiu amerikiečiu Emmanueliu Mudiay, o savo gretas papildė dviem naujokais gynėjais.

M. Schillerį pakeitęs Jure Zdovcas nurodymus dalins savo tautiečiui Zoranui Dragičiui ir Naujosios Zelandijos rinktinės nariui Tai Websteriui. „Žalgiris“ – vienintelis klubas Eurolygoje, šį sezoną jau atsisveikinęs su krepšininku ir pristatęs net du naujus žaidėjus.

Skaičiuojant nuo spalio pradžios, Eurolygos klubai iš viso pasipildė 9 naujais žaidėjais (skaičiuojant su naujaisiais žalgiriečiais).

Septyni iš klubų turi po vieną naujoką. Atėnų „Panathinaikos“ pasipildė iš NBA atvykusiu įžaidėju Yogi Ferrellu, „Monaco“ – taip pat už Atlanto žaidusiu atakuojančiu gynėju Dwyane'u Baconu, Stambulo „Anadolu Efes“ – dar vienu buvusiu NBA lygos gynėju Elijah Bryantu.

Tel Avivo „Maccabi“ jau sezonui prasidėjus sudarė laikiną sutartį su kol kas suolą šildančiu gynėju iš Izraelio Odedu Brandweinu, o Maskvos CSKA po Nikolos Milutinovo traumos sukirto rankomis su NBA ilgus metus žaidusiu, o pastaruoju metu po pasaulį klajojusiu amerikiečiu aukštaūgiu Kennethu Fariedu.

Apie dar du naujokus paskelbta šią savaitę. Pirėjo „Olympiakos“ gretas papildė Eurolygos patirties jau turintis amerikietis krašto puolėjas Quincy Acy, o Vitorijos „Baskonia“ pasikvietė pernai Turkijos lygoje žaidusį amerikietį įžaidėją Lamarą Petersą.

Tiek šie du krepšininkai, tiek abu „Žalgirio“ naujokai turės progą Eurolygoje debituoti 8-ojo turo rungtynėse. Lietuvos čempionams teks kol kas bene labiausiai įkandamas iš turėtų, tačiau į savo sąskaitą jau dvi pergales įsirašęs varžovas – penktadienio, lapkričio 5-osios vakarą Kaune J. Zdovco auklėtiniai surems ginklus su Berlyno ALBA.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)