Iš Turkijos Giedriaus Žibėno auklėtiniai grįžta pralaimėję dviejų pratęsimų dramą 79:82.

Tiek ketvirtame kėlinyje, tiek abiejuose pratęsimuose svečiai turėjo apsčiai šansų kitaip užbaigti rungtynes, tačiau lemiamu metu komandos puolimas akivaizdžiai stagnavo.

Abiem ekipoms pabaigoje sunkiai sekėsi sukrapštyti taškų – tai buvo vienuoliktas kartas Čempionų lygos istorijoje, kai teko žaisti du pratęsimus, ir iš visų šių rungtynių pastarosios Stambule buvo pačios nerezultatyviausios.

Šeimininkai gali teisintis tuo, jog vertėsi be gynėjo Jordano Bone'o, kurio netektis dar labiau apsunkino ir taip ribotą rotaciją.

Dėl to, pavyzdžiui, Trevonas Bluiettas žaidė 48 min., Dedricas Lawsonas – 46 min., Isaiah Whiteheadas – 44 min.

„Parodėme, koks iš tikrųjų yra mūsų komandos charakteris“, – didžiavosi 21 tašką pelnęs T. Bluiettas.

Lyderiams stokojant pamainos, aikštėje epizodiškai pasirodęs buvo ir 15-metis Yagizas Aksu.


„Ryto“ gretose vienintelio Gyčio Radzevičiaus žaidimo laikas viršijo įprastą rungtynių trukmę – 42 min. Tiesa, trečiame ketvirtyje vilniečiai neteko susižeidusio Vaido Kariniausko, apie kurio traumos sudėtingumą kol kas nepranešama.

Prieš kelionę namo sostinės klubo atstovai viešai labiau apgailestavo ne dėl žanro krizės mačo pabaigoje, o dėl pramiegotos jo pradžios – „Bešiktaš“ antrame kėlinyje buvo atitrūkęs net 21 taško skirtumu.

„Pirmoje rungtynių pusėje žaidėme siaubingai – negalima taip pradėti mačo. Po pertraukos buvome agresyvesni, bet to neužteko“, – sakė 18 taškų pelnęs Margiris Normantas.

„Baisi pradžia, man skaudžiausia, kad komanda buvo visiškai nesusikaupusi. Antroje pusėje jau žaidėme kaip įprasta „Rytui“, parodėme charakterį.

Pabaigoje nepataikėme svarbių metimų, ir kai kurie sprendimai nebuvo patys geriausi, taip pat ir trenerių. Tačiau vienas kito nekaltiname, laimime ar pralaimime visi kartu“, – komentavo G. Žibėnas.

Vienintelę pergalę namuose pirmajame rate pasiekęs „Rytas“ H grupėje vėl nusmuko į paskutinę vietą, kuria dalinasi su Oldenburgo „EWE Baskets“ (1/2).

Kitose antradienio grupės rungtynėse „San Pablo“ namuose parklupdė vokiečius 92:80.

Progą revanšui prieš „Bešiktaš“ lietuviai turės jau lapkričio 17 d., kai priims turkus savo arenoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)