Sezoną keturių pralaimėjimų seriją pradėję Eurolygos čempionai penktadienį savo aikštėje 94:60 sutriuškino Kauno „Žalgirį“ ir įsirašė į savo sąskaitą antrą pergalę.

Po šių rungtynių „Anadolu Efes“ ekipos vedlys E. Atamanas teigė, kad pastaroji pergalė turėjo ypatingą reikšmę. „Labai svarbu, kad mes ne tik laimėjome, bet padarėme tai demonstruodami mums įprastą žaidimą, kuris mums pelnė sėkmę per paskutinius trejus metus. Mes po krepšiais atkovojome 44 kamuolius, o tai leido mums rinkti taškus greitose atakose. Mes dalinomės kamuolius, atlikome net 26 rezultatyvius perdavimus, o tai yra čempioniško krepšinio rodiklis. Apskritai, pirmą kartą šį sezoną žaidėme kaip čempionai, su didele energija ir pasitikėjimu savo jėgomis. Sezonas dar tik prasideda, ir nors mes startavome labai prastai, tačiau Eurolyga – ne sprintas, o maratonas. Ir aš neabejoju, kad mes dar jame pakovosime“, – tikino praėjusiame sezona su Stambulo ekipa Eurolygą užkariavęs E. Atamanas.

Džiaugsmo neslėpė ir Maskvos CSKA ekipą 97:80 ant menčių paguldžiusios „AS Monaco“ vyriausias treneris Zvezdanas Mitrovičius. 7-ojo turo rungtynėse „Monaco“ antrame kėlinyje turėjo 21 taško deificitą (15:36), o po dviejų kėlinių atsiliko 39:52, tačiau antrą rungtynių dalį laimėjo 58:28 ir iškovojo jau ketvirtą pergalę sezone.

„Sveikinu savo komandą. Rungtynes pradėjome minkštai, be jokios gynybos, taip pat pridarėme klaidų puolime. Pirmame kėlinyje atrodė, jog tiesiog nenorime žaisti. Esame Eurolygos debiutantai ir vis dar bandome suprasti, kaip reikia žaisti šiame turnyre. Antrame kėlinyje pavyko sugrįžti į žaidimą, krepšininkai patikėjo savimi – ir mes pradėjome žaisti savo krepšinį. Antra rungtynių pusė buvo visiškai kitokia. Visų pirma, mes pakeitėme savo gynybą. Trečiasis kėlinys buvo nuostabus, taip pat ir ketvirtasis. Puikiai gynėmės, o tai suteikė pasitikėjimo ir puolant varžovų krepšį. Tikiuosi, kad mačas su CSKA mums padės žaisti pasitikint savo jėgomis ir kitose rungtynėse“, – konstatavo Z. Mitrovičius.

Komandos pasirodymu mėgavosi ir „Zenit“ vyr. treneris Xavi Pascualis. Po dviejų nesėkmių su Madrido „Real“ ir „Barcelona“ Sankt Peterburgo komanda penktadienį net 83:54 pervažiavo per Vitorijos „Baskonia“ ekipą.

„Tai buvo geros rungtynės. Įgyvendinome viską, apie ką kalbėjomės prieš rungtynes. Kontroliavome kovą dėl atšokusių kamuolių po savo krepšiu, o tai padaryti su geriausiai dėl kamuolių puolime kovojančia komanda nebuvo paprasta. Gal 12 klaidų ir kiek daugoka, bet mes vis tiek kontroliavome žaidimą, gerai dalinomės kamuoliu ir sužaidėme tokias rungtynes, kuriomis galime pagrįstai didžiuotis. Tai buvo puikios rungtynės, mes jų nusipelnėme, bet negalime sustoti, turime tęsti pradėtus darbus“, – samprotavo X. Pascualis.

Eurolygos 7-ame ture staigmeną pateikusios Kazanės UNIKS komandos strategas Velimiras Perasovičius po pergalės 65:58 prieš Madrido „Real“ pripažino, kad tokie laimėjimai yra ypatingi.

„Nugalėti „Real„ekipą yra labai sunku. Man tai yra viena geriausių, o gal ir pati geriausia Eurolygos komanda. Norint ją įveikti reikia žaisti gerai ne tik puolime, bet ypač – gynyboje. Tai, kad pirmame kėlinyje „Real“ pelnė 11, o ketvirtame – vos 7 taškus, rodo, kad mūsų gynyba buvo tiesiog nuostabi. Ir tai visų pirma, yra krepšininkų nuopelnas, su kuo aš juos nuoširdžiai sveikinu“, – pareiškė trečią pergalę Eurolygoje iškovojusios UNIKS komandos strategas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)