Stambulas netapo išimtis „Žalgirio“ (0/7) košmariškame sezone: nesėkmių seriją Eurolygoje pratęsta net 60:94 (17:24, 12:20, 17:25, 14:25) nusileidus praėjusio sezono čempionei.

Dažnai mirksėdamas gana šaltu veidu J. Zdovcas stebėjo, kaip jo auklėtinius be gailesčio talžo žaidimo skonį pajutę „Anadolu Efes“ krepšininkai.

„Nežinau nė ką pasakyti, gėda. Žinojome, jog čia sunku laimėti. „Anadolu Efes“ yra viena geriausių komandų Europoje.

Po nesėkmės prieš „Panathinaikos“ ji sureagavo, bet tai ne mūsų problema. Žinojome, jog turime gerai startuoti, vėliau atlaikyti pirmą varžovų šturmą, laikytis rungtynėse, išnaudoti varžovų klaidas.

Deja, Janis Strelnieks žaidė jausdamas skausmus, neturėjome pakankamai krepšininkų čia, kurie būtų efektyvūs puolime.

Turiu atsiprašyti sirgalių, tai ne „Žalgiris“ ir tai ne aš. Kaip strategas, visada nevengiu atsakomybės, bet šį vakarą „Anadolu Efes“ buvo lyg iš kitos planetos“, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas J. Zdovcas.

Pelnydami 94 taškus varžovai buvo arti savo rezultatyviausių rungtynių Eurolygoje, nors vidutiniškai šiame sezone per rungtynes renka po 77,57 taško. Anot stratego, gynyboje niekas neveikė.

„Jie mus pranoko per lengvai. Taip, gal pataikė vieną, kitą sudėtingą metimą, tačiau mes visur vėlavome ir tinkamai nesureagavome, nepadėjome vienas kitam, kai to reikėjo, nesusikeitėme.

Varžovai pajuto žaidimo skonį, o mes nepataikėme laisvi... Nežinau, labai sudėtingas momentas. Turime išlikti pozityvūs, išsiaiškinti su žaidėjais kau kuriuos momentus. Gal nesame atitinkamo lygio, tačiau turime kovoti.

Lengva man kalbėti, bet prieš rungtynes krepšininkams sakiau, jog tai turi būti lengvos rungtynės. Juk žaidėme prieš geriausią komandą, tad nėra jokio spaudimo, eini į aikštę ir darai tai, ką gali geriausiai. Tačiau to nebuvo. Kai vėluoji priimti sprendimus, viskas griūva.

Puolimas ir gynyba yra susiję dalykai, apsigynus galima pulti. Tačiau mes ilsėjomės gynyboje, jog galėtume pulti. Mes su tokiu požiūriu nelaimėsime“, – kalbėjo J. Zdovcas.

Jis atskleidė, jog vienas jo sumanymų – kamuolius siųsti arčiau krepšio esantiems aukštaūgiams, ypač dažnai pranašumą prieš tiesioginį oponentą turinčiam Joshui Nebo. Jam žaidžiant vienoje linijoje su Artūru Milakniu, varžovai nebegalėdavo dvigubinti gynybos prieš J. Nebo.

Tačiau bėda ta, kad kamuolys retai pasiekdavo amerikietį.

„Apie ką galime kalbėti, jei kamuolys nepasiekdavo J. Nebo. Man kažkiek tai keista, bet yra kaip yra. Mes sunkiai dirbsime, be treniruočių mes negalime tobulėti“, – tvirtino slovėnas.

Anot jo, iškritus Joffrey Lauvergne'ui, Emmanueliui Mudiay, be sveikatos problemų turinčio Janio Strelnieko ir savo ritmo nerandančio Edgaro Ulanovo komanda praranda 30-40 savo taškų.

„Sunku tuos taškus rasti kitiems. Tačiau 2-3 geri sprendimai puolime ir gynyboje leistų turėti 10-15 taškų skirtumą mūsų naudai. Turime dėl to dirbti“, – pridūrė J. Zdovcas.

Po septintos paeiliui nesėkmės Eurolygoje „Žalgiris“ pakartojo savo antirekordą. 2007-2008 metų sezoną kauniečiai taip pat pradėjo septyniomis nesėkmėmis paeiliui.

7-i pralaimėjimai iš eilės yra dabartinės šio formato Eurolygos prasčiausias rezultatas. Anksčiau toks liūdnas rekordas priklausė Podgoricos „Budučnost“, kuri 2018/19 m. sezoną pradėjo 6-iomis nesėkmėmis paeiliui.

"Anadolu Efes" - "Žalgiris" statistika

„Žalgiriui“ negalėjo padėti traumuotas Emmanuelis Mudiay. Ilgam iš rikiuotės iškritęs vidurio puolėjas Joffrey Lauvergne, kuriam šią savaitę atlikta peties operacija. Prancūzas į rikiuotę turėtų grįžti po Naujųjų metų.

Nesėkmių seriją „Žalgiris“ sieks nutraukti po savaitės lapkričio 5 dieną namuose, priims Berlyno ALBA krepšininkus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)