Eurolygoje nebeliko nepralaimėjusių komandų. Pirmąją nesėkmę septintajame ture patyrė viena iš sezono favoričių „Barcelona“ (6/1). Š. Jasikevičiaus treniruojama Katalonijos ekipa atrodė visiškai išsikvėpusi pirmoje išvykos rungtynių su Tel Avivo „Maccabi“ (5/2) pusėje, o po pertraukos likviduoti deficito neįstengė ir patyrė pirmąjį pralaimėjimą 68:85 (18:31, 18:25, 18:9, 14:20).

„Sveikinu „Maccabi“ ir Ionnnį Sfaropoulą. Jie buvo aiškiai geresni. Jūs žinote, kaip aš myliu ir vertinu šią vietą ir kaip gerai aš suprantu šios vietos atmosferą. Tai – klasikinis būdas pralaimėti rungtynes Tel Avive“, – po nesėkmės kalbėjo Š. Jasikevičius.

Anot jo, pirmame kėlinyje „Barcelona“ nesugebėjo priversti varžovus prasižengti penkis kartus, šeimininkai pelnė 31 tašką, o visa arena šokinėjo iš džiaugsmo ir visi jautėsi laimingi.

„Varžovai buvo kupini pasitikėjimo savo jėgomis, o mes baigiame rungtynes su 18 klaidų ir 13 rezultatyvių perdavimų. Tiesiog darėme visiškai vaikiškas klaidas, – pastabas savo auklėtiniams žėrė Šaras. – Visuomet po rungtynių, ypač pralaimėjimų, sakau, kad už didžiąją dalį, kas vyksta aikštėje, yra atsakingas treneris. Stengėmės paruošti žaidėjus sakydami, kad geriau jau išnaudoti pražangų limitą, nei leisti „Maccabi“ komandai įgauti pasitikėjimo savimi.

O išėjo taip, kad pirmame kėlinyje pražangų limito neišnaudojome, o varžovai įmetė 31 tašką. Mes tęsėme taip antrame kėlinyje ir praleidome 25 taškus. Akivaizdu, kad pora valandų pavėlavome į vakarėlį, tačiau atėjome. Antroje rungtynių dalyje praleidome 29 taškus ir tai jau buvo geros gynybos ženklas. Patys įmetėme 32 taškus, galėjo būti ir geriau, bet toks jau buvo vakaras“.

Š. Jasikevičius savo ruožtu pridėjo, kad „Barca“ pralaimėjo kažkur pakeliui tarp Stambulo ir Tel Avivo, 48 valandas prieš rungtynes: „Tokie pralaimėjimai skaudžiausi, kai pralaimi ne dėl to, kad kita komanda žaidžia nuostabų krepšinį, bet dėl to, kad nesupranti, kas laukia ir nereaguoji į tai“.

„Maccabi“ strategas I. Sfairopoulas sveikino savo žaidėjus su puikiomis rungtynėmis: „Jie demonstravo itin gerą nusiteikimą ir motyvaciją, žaidė su energija ir atidavė visą širdį komandai“.

Pasak jo, dvikovą „Maccabi“ pradėjo susikoncentravusi ir kontroliavo rungtynes nuo pradžių iki pabaigos.

„Noriu pagirti mūsų gerą gynybą, kurios dėka leidome „Barcelonai“ pelnyti tik 68 taškus ir privertėme suklysti 18 kartų. Mes sumaišėme jiems planus ir jie nerado būdų, kaip persiorganizuoti, – kalbėjo Tel Avivo ekipos treneris. – Puolime žaidėme protingai ir kai kuriais momentais gražiai. Buvo tikrai smagu stebėti. Esu laimingas, kad pradėjome būtent taip žaisti. Laimingas esu ir už fanus, kurie turi galimybę švęsti nuostabią pergalę. Tačiau taip pat turime išlikti kantrūs ir tęsti tai žingsnis po žingsnio“.

I. Sfairopoulas dar kartą akcentavo, kad reikia išlikti „ant žemės“: „Jei mes tai pernelyg sureikšminsime, turėsime už tai sumokėti. Tvarkaraštis labai sudėtingas, mums reikia rungtynės po rungtynių kovoti ir susikoncentruoti į tai, kas laukia artimiausią savaitę“.

Kepurę prieš varžovus nukėlė „Maccabi“ aukštaūgis Jalenas Reynoldsas. „Pergalę lėmė tai, kad žaidėme kartu, o šįkart mums tai labai gerai pavyko. Noriu pagirti mūsų gynėjus ir nuostabią „Barceloną“, kuriai tikrai nelengva buvo atvykti čia ir žaisti su mumis esant tokiems fanams“, – sakė jis.

17 taškų prie pergalės pridėjęs Jamesas Nunnally pastebėjo, kad neturėjo kontrolinių rungtynių, todėl kiekvienose rungtynėse mokosi vieni iš kitų, sužino silpnąsias ir stipriąsias puses: „Jaučiu, kad mes vis geriau vieni kitus suprantame ir tobulėjame. Sunkiausia dalis yra suprasti, ką darome gerai ir daryti tai komandai. Ir tiek“.

Kitą savaitę, lapkričio 4 dieną „Barcelona“ svečiuose žais su kita turnyro lydere Milano „Armani“, o „Maccabi“ lapkričio 5 dieną svečiuose Vitorijoje, kur žais su vietos „Baskonia“.

„Žalgiris“ septintojo turo rungtynes žais penktadienio vakarą Stambule su vietos „Anadolu Efes“. Rungtynių pradžia – 20.30 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)