Įspūdinga pergalė – reikšmingai sukakčiai. Mat tai buvo ir 100-oji Š. Jasikevičiaus kaip trenerio pergalė Eurolygoje.

Dviem skirtingais scenarijais vyko dvikova Stambule. Iš pradžių sąlygas aikštėje diktavo „Fenerbahče“, jau po 5 min. pirmavusi 12:2.

Beveik iki didžiosios pertraukos dantis sukandusi „Barca“ kovojo dėl kiekvieno taško, kol galiausiai išlygino rezultatą 29:29 ir perėmė iniciatyvą.

Tiesa, daugiausiai Š. Jasikevičiaus auklėtiniams pavyko atsiplėšti 8 taškais, o tuomet spaudimą padidinę aikštės šeimininkai vėl ėmė lipti varžovams ant kulnų.

Du Corry Higginso tritaškiai iš eilės nutildė įsibėgėjančią, triukšmingai sirgalių palaikomą „Fenerbahče“. Tuo pačiu atsakė ir Marko Guduričius, vėliau baudos metimu sugrąžinęs pranašumą Stambulo ekipai (62:61).

Paskutines tris minutes vyko dramatiška kova, kuri po įspūdingo Devino Bookerio dėjimo iš viršaus ir išlyginto rezultato (74:74) vos nepersikėlė į pratęsimą. O pergale pasirūpino paskutinę sekundę akrobatiniu metimu dvitaškį iš po krepšio krisdamas pataikęs Nikola Mirotičius.


Vos daugiau nei 5 min. žaidęs R. Jokubaitis nugalėtojams taškų nepelnė ir dukart suklydo.

Štai kaip rungtynių didvyrį komandos draugai pasitiko rūbinėje:


Fenerbahče“: Janas Vesely 24 (8 atk.k., 29 naud.b.), Marko Guduričius 17 (22 naud.b.), Devinas Bookeris 8, Dyshawnas Pierre'as 7, Sehmusas Hazeras 5, Nando De Colo ir Achille Poloara po 4.

Barcelona“: Cory Higginsas 18, Brandonas Daviesas 16, Nikola Mirotičius ir Rolandas Šmitas po 8, Nigelas Hayesas-Davisas 6, Kyle'as Kuričius 5, Nicolas Laprovittola 4, Rokas Jokubaitis, Sertacas Šanli ir Sergi Martinezas po 0.

Kitas rungtynes „Barcelona“ žais ketvirtadienį Tel Avive su vietos „Maccabi“, o „Fenerbahče“ ketvirtadienį išvykoje susitiks su Pirėjo „Olympiakos“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)