Įspūdingą individualų šou abejose komandose surengė Willas Clyburnas ir Tyleris Dorsey.

CSKA lyderis W. Clyburnas pelnė 29 taškus ir surinko 32 naudingumo balus. Varžovų galvos skausmu tapusiam lengvajam krašto puolėjui iki karjeros rezultatyvumo rekordo trūko 5 taškų.

Graikų komandoje T. Dorsey surengė fantastišką pasirodymą pelnydamas 32 taškus (34 naudingumo balai) ir pagerindamas savo rezultatyvumo Eurolygoje rekordą. Vis dėlto jo pastangų pergalei neužteko.

Dvikovos pradžia nustebino aikštės šeimininkus – iš toli taikliai metę „Olympiakos“ krepšininkai išsiveržė į priekį 0:7, o po kelių minučių turėjo dviženklę persvarą – 6:18.

D. Itoudžio minutės pertraukėlės užteko, kad maskviečiai nusipurtytų šalto dušo lašus ir kibtų į kovą. To rezultatas – CSKA spurtas 16:2 ir iniciatyva Rusijos čempionų rankose. Įpusėjus dvikovai Maskvos klubas pirmavo jau 48:38.

Po didžiosios pertraukos daugiausiai W. Clyburno vedama CSKA padidino savo persvarą iki 17 taškų (66:49).

Toks skirtumas buvo tinkama proga D. Itoudžiui leisti į aikštę ir komandos naujoką Kennethą Fariedą. Tiesa, „The Manimal“ pravardę turintis amerikietis sugebėjo pasižymėti tik pražanga, atkovotu kamuoliu ir dviem netaikliais metimais.

Savo ruožtu „Olympiakos“ išnaudojo varžovų atsipalaidavimą gynyboje – sumažino skirtumą iki 3 taškų (66:63). Tiesa, perlaužti rungtynių eigos Pirėjo ekipai taip ir nepavyko.

CSKA paskutiniame ketvirtyje susigrąžino iniciatyvą, dviženklę persvarą ir, atlaikę svečių mėginimą kilti į šturmą paskutinėmis minutėmis, iškovojo pergalę.

Be M. Grigonio CSKA ekipoje taip pat nežaidė ilgam iš rikiuotės iškritęs Nikola Milutinovas ir vienas iš lyderių Tornike Šengelija.

CSKA: Willas Clyburnas 29 (32 naud.b.), Iffe Lundbergas ir Joelis Bolomboy po 16, Nikita Kurbanovas ir Aleksejus Švedas po 10, Danielis Hackettas 4, Johannesas Voigtmannas 3.

Olympiakos“: Tyleris Dorsey 32 (34 naud.b.), Livio Jean-Charlesas 11, Moustapha Fallas, Saša Vezenkovas ir Thomas Walkupas (6 rez.p.) po 6, Hassanas Martinas, Shaquielle McCissicas ir Kostas Papanikolaou po 5, Georgios Printezis 4, Kostas Sloukas 2.

Įdomu, kad abi komandos grūmėsi 2012 metų Eurolygos finale, kur „Olympiakos“ panaikino 19 taškų deficitą ir po pergalingo Georgio Printezio metimo laimėjo 62:61.

Pirėjo ekipa taip pat įveikė CSKA 2013, 2015 ir 2017 metų Eurolygos pusfinaliuose. Savo ruožtu maskviečiai iki penktadienio visose tarpusavio dvikovose šventė 26 pergales ir patyrė 16 pralaimėjimų.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba. CSKA spalio 27 ir 29 dienomis žais atitinkamai su Vilerbano ASVEL ir „AS Monaco“ komandomis, o „Olympiakos“ spalio 26 ir 28 dienomis – atitinkamai su Berlyno ALBA ir Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkais.

Kitoje dvikovoje namie žaidusi Belgrado „Crvena Zvezda“ () kiek netikėtai 63:78 (10:12, 15:26, 21:20, 17:20) pralaimėjo Berlyno ALBA () krepšininkams.

Lygi kova vyko tik iki pirmojo kėlinio pabaigos, o tuomet iniciatyvą tvirtai į savo rankas paėmę svečiai pirmavo visą likusį rungtynių laiką. Didžiausias skirtumas tarp komandų buvo 16 taškų.

„Crvena Zvezda“: Ognjenas Kuzmičius 16, Nate'as Woltersas 13, Luka Mitrovičius 11, Austinas Hollinsas 10.

Berlyno ALBA: Maodo Lo 17, Luke'as Sikma ir Yovelis Zoosmanas po 11, Tamiras Blattas 10, Louisas Olinde ir Osaras Da Silva po 9.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)