Ispanijos dienraštis „Marca“ praneša, jog FIBA ir NBA derybos „eina teisingu keliu“, o pasiekus susitarimą permainos lauktų jau kitame sezone.

„Marca“ teigė, jog NBA vadovas Adamas Silveris išsiuntė laišką Eurolygos generaliniam direktoriui Jordi Bertomeu, informuodamas jį apie planą ir ketinimus surengti naują turnyrą Europoje.

FIBA patvirtino, jog po kvietimų Eurolygos vadovui ir Eurolygą valdančios kompanijos ECA akcininkams, rusgėjo viduryje vyko susitikimas, kuriame buvo aptarta Europos krepšinio susivienijimo tema.

Kaip ilgametė FIBA partnerė, į susitikimą buvo pakviesta ir jame dalyvavo NBA. Po diskusijų visos šalys sutiko artimiausius mėnesius reguliariai sėstis prie bendro stalo ir ieškoti Europos krepšiniui geriausių sprendimų.

Marca skelbia, jog A. Silveris suinteresuotas sukurti NBA Europos konferenciją be Eurolygos pagalbos, o padedant FIBA ir vietinėms lygoms.

„Ar tai reiškia, jog „Fenerbahče“ žais prieš „Lakers“? Ne. Tai reiškia, jog NBA Europoje turėtų savo prekės ženklą, o Europos divizionas būtų penktasis NBA produktas po NBA, WNBA, „G-lygos“ ir „NBA Africa“ lygų, – rašo Marca.

NBA Europos diviziono sukūrimas būtų rimtas smūgis Eurolygai, kurią pastaruoju metu kamuoja vidiniai nesutarimai. Dalis klubų neslepia nepasitenkinimo J. Bertomeu darbu, o tai tik paspartino NBA iniciatyvą Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)