„Žalgiris“ vėl energingiau pradėjo rungtynes, vėl pirmavo dviženkle persvara – šįkart ji siekė 16 taškų. Deja, scenarijus nuo praėjusio turo nesiskyrė ir trečiame kėlinyje, kai komandos puolimas užsikirto, ir varžovai atkovojo visą prarastą teritoriją.

Tik šįsyk kauniečiai iš rankų sprūstančią situaciją stabilizavo ir bent jau kovėsi iki paskutinių metimų.

Galiausiai šeimininkams nepadėjo nė 44:31 laimėta kova dėl atšokusių kamuolių – iš pradžių Darrunas Hilliardas, o vėliau po traumos pasveikęs Vladimiras Lučičius bei Deshaunas Thomasas svarbiausiomis minutėmis nukalė pirmąją „Bayern“ pergalę.

17 taškų pelniusio V. Lučičiaus žaidimą po mačo aptarinėjo ne tik Andrea Trinchieri, bet ir J. Zdovcas, dviprasmiškai atsiliepęs apie puolėjo iš Serbijos sugebėjimus.

„Galiausiai jo meistriškumas, žaidimas dviejose pozicijose, patirtis, triukai ir vaidyba padarė skirtumą. Savo ruožtu, mes patys galėjome būti protingesni, atlikti tai, ką nubraižiau derinių lentoje per minutės pertraukėlę. Jaučiasi kai kurių žaidėjų patirties trūkumas, pavyzdžiui, Joshas Nebo, pabaigoje buvo pergudrautas ir prasižengė.

Žaidėme tikrai drąsiai, turėjau panaudoti visus žaidėjus. Gal labiau turėjome tikėti savo jėgomis, bet smulkmenos, deja, buvo palankios varžovams“, – komentavo specialistas iš Slovėnijos.

Jo nuomone, „Žalgiriui“ jau kiek geriau nei praėjusią savaitę sekėsi atakuoti, kuomet varžovai keičiasi visais dengiamaisiais, vis dėlto iki idealaus puolimo – dar labai toli. Pastabų treneris turėjo ir auklėtinių gynybai.

„Man nepatiko žaidimas „close-out“ situacijose – tarsi kažko bijotume. Ypač tais atvejais, kai žinome, kad kai kurie varžovų žaidėjai nesidalina kamuoliu – tada galima drąsiau eiti komandos draugui į pagalbą. Ties šiuo aspektu dar tikrai dirbsime. Turite suprasti, kad turėjome tik vieną normalią treniruotę. Vertinant bendrai, gerai gynėmės 20 ar 25 minutes, o paskui koncentracija krito, galbūt pavargome“, – svarstė J. Zdovcas.

Statistika

Pervargęs tikrai atrodė bent jau Lukas Lekavičius (17 taškų per 23 min.), be keitimo žaidęs didžiąją dalį paskutinio kėlinio ir jo pabaigoje padaręs kone lemtingą klaidą.

„Pasibaigus rungtynėms visada pirmiausia pergalvoju, ką galima buvo padaryti kitaip. Kartais situacija verčia rizikuoti, tad pabaigoje pasitikėjome gerai žaidusiu Luku. Nežinau, geras ar blogas tai buvo sprendimas, sirgaliai įvertins“, – spaudos konferencijoje sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Klausimo jis sulaukė ir apie geriausias rungtynes Eurolygoje savo dar trumpoje karjeroje sužaidusį Mareką Blaževičių. Nors 20-metis vidurio puolėjas surinko rekordinius 10 naudingumo balų (8 taškai, 8 atkovoti kamuoliai), J. Zdovcas jo žaidimą vertino rezervuotai.

„Kaip jaunuoliui – gerai, bet jis dar nėra Eurolygos lygio žaidėjas. Bent jau ne laiminčios komandos – mat vienas dalykas yra žaisti Eurolygoje, o visai kitas – laimėti: vykdyti viską, ką sako treneris, atidžiai laikytis plano. Talento Marekas parodė, juo tikrai pasitikime. Bet užsitarnauti tą pasitikėjimą jam pirma reikia treniruotėse ir LKL“, – gausių minučių traumą išsigydžius pagrindiniam vidurio puolėjui Joffrey Lauvergne'ui pažadėti negalėjo 54-erių specialistas.


Žalgiriečiai pratęsė vieną blogiausių startų Eurolygoje klubo istorijoje. 2001 metais penkiomis nesėkmėmis iš eilės sezoną pradėjo ir Algirdo Brazio treniruojama komanda. 2008-aisiais Gintaro Krapiko vadovaujama ekipa pralaimėjo pirmus septynis mačus.

Šeimininkams ketvirtadienį trūko traumuotų Janio Strelnieko, Emmanuelio Mudiay ir Joffrey Lauvergne'o, svečiai vertėsi be Leono Radoševičiaus ir Paulio Zipserio.

Praėjusiame sezone „Žalgiriui“ atstovavęs bavarų naujokas Augustine'as Rubitas į buvusios komandos krepšį ketvirtadienį sumetė 8 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Tarpusavyje „Žalgiris“ ir „Bayern“ susitiko aštuntą kartą per visą istoriją – pergalių ir pralaimėjimų balansas dabar lygus (4/4).

Kitą savaitę kauniečių laukia dviguba išvyka į pietus: antradienį J. Zdovco auklėtiniai susitiks su Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), penktadienį – su titulą ginančiu Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija).

Tuo metu „Bayern“ namuose priims Milano „Olimpia“ (Italija) ir apsilankys pas konkurentus Vokietijoje Berlyno ALBA.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)